BMW patlamayan lastik nedir?

İçindekiler:

  1. BMW patlamayan lastik nedir?
  2. 20i lastik ebatları nedir?
  3. Run flat lastik ömrü ne kadar?
  4. BMW ye normal lastik takılır mı?
  5. Patlamayan lastik hangisi?
  6. BMW on arka lastik ebatları neden farklı?
  7. BMW f10 lastik basıncı kaç olmalı?
  8. Otomobil lastikleri kaç yılda bir değişir?
  9. Lastik garantisi nedir?
  10. Run flat lastik yerine normal lastik takılır mi?
  11. Jelli lastik ne demek?
  12. Run flat lastik nasıl anlaşılır?

BMW patlamayan lastik nedir?

Run Flat lastik, genel olarak BMW, Mini Cooper ve Mercedes araçlarının orijinal ekipmanlarıdır. Bu araçlarda eğer lastik run flat ise, bir daha yedek lastik taşımanıza gerek kalmayacaktır. Aracınızın yedek lastik ve jant ağırlığını düşünürsek, onlar yük teşkil etmediğinde aracınızın yakıt tasarrufu da azalacaktır.

20i lastik ebatları nedir?

BMW 5 Series 2015 520i model aracın standart lastik ölçüleri 225/55ZR17 olarak sıralanmıştır.

Run flat lastik ömrü ne kadar?

Cevap:Araç üreticisi aksini belirtmediği sürece Bridgestone Run Flat lastiklerle 80 km boyunca 80 km/s hızla sürüşe devam edebilirsiniz. Detaylar için lütfen aracınızın el kitabındaki talimatları takip edin.

BMW ye normal lastik takılır mı?

Sorunuzla ilgili olarak, run flat lastikten normal lastiğe geçilmesi mümkündür; ancak değişime gitmeden önce mutlaka bir BMW bayisine danışmanızı tavsiye ediyoruz. ... Son olarak, eğer run flat lastik yerine normal lastik takarsanız aracınızda stepne lastik bulundurmayı unutmayın.

Patlamayan lastik hangisi?

Patlasa dahi yol alabilecek şekilde tasarlanan RFT lastikler oldukça güçlendirilmiş yanak bölgesi sayesinde bir süre boyunca havasız da yol alabilme özelliğine sahiptir. Bu sayede seyir halindeyken lastik patlasa dahi run flat lastikler aracı en yakın servise götürebilecektir.

BMW on arka lastik ebatları neden farklı?

Aracınız arkadan itişli olduğu ve motorun da yüksek tork üretme özelliği nedeniyle aracın sürüş güvenliğiyle yol tutuş özellikleri dikkate alındığında arka tekerlekleri, önlere göre daha geniş tabanlıdır. ... Kış lastiği olarak tercih edeceğiniz 63.14 cm çapı olan 225/50 R16 ebatları araca uygundur.

BMW f10 lastik basıncı kaç olmalı?

BMW 5 Serisi (F10) Sedan 525d xDrive (2.)
Lastik ebatlarıÖn lastik şişirme basıncıArka lastik şişirme basıncı (yüklü)
275/40 R18 99Y--2.7 bar
225/50 R17 94H--
225/55 R17 97W2.3 bar3.1 bar
245/45 R18 96Y2 bar3 bar
5 satır daha

Otomobil lastikleri kaç yılda bir değişir?

Pratik bilgiler: Lastik Değişim Zamanı On seneden eski tüm lastikler (yedek lastikler dahil) artık kullanılmamalı ve yeni lastiklerle değiştirilmelidir.

Lastik garantisi nedir?

Almış olduğunuz her dış ve iç lastik; üretim, malzeme ve işçilik hatalarına karşı üretici firmaların garantisi altındadır. Lastiğin garanti süresi içerisinde arızalanması durumunda, tamirde veya incelemede geçen süre garanti süresine eklenir. Malın tamir ve inceleme süresi en fazla bir aydır.

Run flat lastik yerine normal lastik takılır mi?

Sorunuzla ilgili olarak, run flat lastikten normal lastiğe geçilmesi mümkündür; ancak değişime gitmeden önce mutlaka bir BMW bayisine danışmanızı tavsiye ediyoruz. ... Son olarak, eğer run flat lastik yerine normal lastik takarsanız aracınızda stepne lastik bulundurmayı unutmayın.

Jelli lastik ne demek?

Halk arasında jelli lastik olarak da bilinen Seal Inside ve Self Seal kelime anlamı olarak "içeriden mühürlü” ve "kendi kendini mühürleyen” demektir. Pirelli tarafından piyasaya sunulan bu teknoloji lastiğin delinerek patlaması durumunda güvenli sürüş sağlayan bir teknolojidir.

Run flat lastik nasıl anlaşılır?

Aracınızda RFT lastik olup olmadığını anlamanız için öncelikle, aracınızın bagajını kontrol edin. Bagajınızın döşemesinin altında stepme veya lastik tamir kiti bulunuyorsa aracınızda fabrika çıkışı Run Flat lastik bulunmuyor. Stepne veya lastik tamir kiti bulunmuyorsa aracınızda RFT lastik bulunma ihtimali vardır.