Malatya Arapgir Alevi mi?

İçindekiler:

  1. Malatya Arapgir Alevi mi?
  2. Arapgir ne zaman Malatya'ya bağlandı?
  3. Malatya Arapgir neyi ile meşhur?
  4. Mirliva Ahmet Bey kimdir?
  5. Malatya Arapgir Kozluk Çayı arası kaç km?
  6. Arapgir de ne yapılır?
  7. Malatya'da hangi medeniyetler yaşamıştır?
  8. Müşir Şakir Paşa kimdir?
  9. Gümrükçü Osman Paşa kimdir?
  10. Arapgir kayaarası kanyonu nerede?
  11. Arapgir Fotokamp 2021 ne zaman?

Malatya Arapgir Alevi mi?

İlçe Alevi nüfusu oranının Malatya genelinde en fazla olduğu üçüncü ilçedir. İlçedeki hem Sünnilerin hem de Alevilerin büyük çoğunluğu Türkmenlerden oluşmaktadır. Az sayıda Sünni ve Alevi Kürt nüfusu da vardır. Anadolu'da inşa edilen en eski Cem Evi de Arapgir ilçesindedir.

Arapgir ne zaman Malatya'ya bağlandı?

Kanuni Sultan Süleyman zamanında Sivas valiliğine bağlı bir sancak merkezi olan ilçe, 1834'de Diyarbakır ve 1847fde Mamuret-ül Aziz (Elazığ) sancaklarına bağlandı. 1927-1928 tarihli Türkiye'de devlet salnamesinde ise Arapgir Malatya'ya bağlı bir kaza olmuştur.

Malatya Arapgir neyi ile meşhur?

Arapgir'in mor reyhanı meşhur. Çayı, şerbeti yapılıyor. Yemeklere baharat olarak kullanılıyor. Geçtiğimiz yıl (2018) Arapgir, mor reyhan konusunda coğrafi işaret belgesini de kapmış.

Mirliva Ahmet Bey kimdir?

14. yüzyılın sonlarında Arapgir ve Çemişgezek tımarı olarak Akkoyunlu Türkmen Beylerinden Hacı Süleyman Paşa'nın beş oğlundan birisidir. Arapgir, Eğin ve Çemişgezek kazalarının sahibi tımarı olmuştur. İlçemiz çarşı mahallesinde Mirliva Ahmet Bey adını taşıyan bir camii yaptırmıştır.

Malatya Arapgir Kozluk Çayı arası kaç km?

Arapgir Kozluk Çayı Kanyonu - Malatya Malatya'ya uzaklığı yaklaşık olarak 140 kilometredir.

Arapgir de ne yapılır?

Arapgir'de Gezilecek Yerler
  • Millet Han Butik Otel.
  • Gümrükçü Osman Paşa Cami.
  • Meydan Köprüsü
  • Kozluk Çayı
  • Onar.
  • Ormansırtı
  • Eğnir.
  • Çiğnir.
Daha fazla öğe...

Malatya'da hangi medeniyetler yaşamıştır?

Malatya'nın tarihi Hititlere dayanır. Merkez ilçenin 4 km yakınında Aslantepe Höyüğü'nde M.Ö. 8. asra ait Hitit Sarayı çıkmıştır. Hititlerden sonra bu bölgeye Hitit asıllı Kargamış Krallığı, Mitanniler, Hurriler, Sami Babilleri, Asurlular, Medler ve M.Ö.

Müşir Şakir Paşa kimdir?

Mehmed Şakir Paşa (d. 1855, Livane, Batum - 18 Haziran 1919, İstanbul) Osmanlı askeri. Batum ileri gelenlerinden Gürcü Numan Tahir Efendi'nin oğludur. ... 1912 yılında emekli oldu ama daha sonra ise Bahriye Nâzırlığı'na getirildi. 2 Nisan- tarihleri arasında Harbiye Nâzırlığı yaptı.

Gümrükçü Osman Paşa kimdir?

1.3.OSMAN PAŞA (GÜMRÜKÇÜ) Arapgirli'dir. İstanbul'a gelip kapıcı başı, kasap başı, 1222'de arpa emini, 1226'da ikinci defa kasap başı ve sonra gümrük emini oldu. Bir hayli yıl kalıp sonra tophane nazırı oldu. Zilhicce 1235'de Mühimmat nazırı oldu.

Arapgir kayaarası kanyonu nerede?

Kayaarası Kanyonu Malatya'nın Arapgir ilçesine bağlı, muhteşem bir doğası olan yaklaşık 17 km uzunluğunda bir kanyondur. Kozluk Çayı'nın eşlik ettiği Kanyon bu bölgede kamp severler için güzel bir deneyim sunuyor. Kanyon, Serge Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Tarihi Meydan Köprüsü'nde başlıyor.

Arapgir Fotokamp 2021 ne zaman?

26-29 Ağustos 2021'de Arapgir Kayaarası Kanyonunda görüşmek dileğiyle...