Arşiv Memuru hangi bölümden alıyor?

İçindekiler:

  1. Arşiv Memuru hangi bölümden alıyor?
  2. Arşiv memuru ne demek?
  3. Arşiv Uzmanı Hangi bölüm?
  4. Arşiv uzmanı nerelerde çalışır?
  5. Arşiv destek elemani ne is yapar?

Arşiv Memuru hangi bölümden alıyor?

Üniversitelerde bulunan Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik ve ilgili lisans veya ön lisans bölümlerinden mezun olmaları gerekir. Bölümlerden mezun olanlar ön lisans diploması veya lisans diploması alarak, arşiv memuru olarak çalışma imkanına sahip olurlar.

Arşiv memuru ne demek?

Arşiv Memuru, arşiv belgelerinin tespit edilmesi, arşiv niteliği taşıyan ya da gelecekte arşiv vasfını kazanacak belgelerin korunması ve kayıt altına alınmasından sorumlu kamu memurudur.

Arşiv Uzmanı Hangi bölüm?

Arşiv Uzmanı olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü'nden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir.

Arşiv uzmanı nerelerde çalışır?

Arşivciler belgelerin saklandığı, kapalı ve loş, bazan tozlu olabilen mekanlarda ve büroda, çoğunlukla yalnız çalışırlar. GÖREVLERini sürekli okuyarak yürütürler. Arşivciler Başbakanlık Arşiv Genel Müdürlüğü, askeri arşivler gibi kamu kurum ve kuruluşlarında, özel kuruluşların arşiv bölümlerinde görev alabilirler.

Arşiv destek elemani ne is yapar?

Arşiv Destek Elemanı, her türlü yazılı belge, fotograf, ses kaydı, film vb. dokümanın arşive yerleştirilmesi, korunması ve kullanıma sunulması ile ilgili işlemleri kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.