Bir kere uyuşturucu kullanmak bağımlılık yapar mı?

İçindekiler:

  1. Bir kere uyuşturucu kullanmak bağımlılık yapar mı?
  2. Madde bağımlılığı için hangi doktor?
  3. Suboxone nedir ne işe yarar?
  4. Alkol tedavisi için nereye başvurulur?
  5. Amatem hangi şehirlerde var?
  6. Amateme ne demek?
  7. Amatem hangi günler açık?
  8. Uyuşturucu madde kullanan kişiler tedavi olabilir mi?
  9. Amatem nedir görevleri nelerdir?
  10. Uyuşturucunun yol açtığı hastalıklar nelerdir?

Bir kere uyuşturucu kullanmak bağımlılık yapar mı?

Bir kere madde kullanmak pek çok kere kullanmanın habercisidir, bu yüzden bir kere bile madde kullanan kişi bağımlı olma riski taşır. Bağımlılık, riskli bir oyundur.

Madde bağımlılığı için hangi doktor?

Psikiyatrist Dr. Bülent Çelikel de psikososyal destek yöntemleri konusunda uzmanlaşmış bir doktor olup madde kullanım bozuklukları alanında oldukça deneyimlidir. Alkol ve uyuşturucu tedavisi Ankara'da Psikiyatrist Dr. Bülent Çelikel muayenehanesinde de uygulanmaktadır.

Suboxone nedir ne işe yarar?

Suboxone; eroin bağımlılığı olan hastaların tedavisinde kullanılan, kırmızı reçeteye tabi bir ilaçtır. Yasal sınırlamalar çerçevesinde reçetelenmektedir. Kullanımı, önceden belirlenmiş kurallara göre hasta özellikleri göz önüne alınarak yapılmaktadır.

Alkol tedavisi için nereye başvurulur?

Tedavi İçin Alkol kullanan ve tedavi olmak isteyen, bu konudaki problemlerine çözüm arayan kişi ve yakınları Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM), hastanelere bağlı Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezleri (AMATEM) ile psikiyatri kliniklerine başvurarak tedavi olabilirler.

Amatem hangi şehirlerde var?

AMATEM
ERİŞKİN YATAKLI ALKOL MADDE BAĞIMLILIĞI TEDAVİ MERKEZLERİ
İSTANBUL'DAKİ YATAKLI AMATEMLER
Maltepe Üniversitesi Tıp FakültesiFeyzullah Cad. No:39 Maltepe/İSTANBUL
Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma HastanesiSinan Ercan Cad. No:29 Kazasker - Erenköy - Kadıköy/İSTANBUL
ANKARA'DAKİ YATAKLI AMATEMLER

Amateme ne demek?

AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılık Tedavi Merkezi) AMATEM 18 yaş ve üzeri Alkol/ Madde kullanım bozukluğum olan kişilerin tedavilerinin yapıldığı ayakta yada yataklı tedavi hizmeti sunan bir merkezdir.

Amatem hangi günler açık?

SADECE PAZARTESİ VE ÇARŞAMBA GÜNLERİ HİZMET VERMEKTEDİR.

Uyuşturucu madde kullanan kişiler tedavi olabilir mi?

Uyuşturucu madde kullanan kişiler tedavi olabilir. Özellikle tedavi ilkelerini yerine getiren kişilerde uyuşturucu maddeyi bırakma oranı çok yüksektir. Tedavi sadece uyuşturucu maddenin bırakılması değil, kişinin sosyal yaşamına geri dönmesini ve yaşamını sağlıklı biçimde sürdürebilmesini de içerir.

Amatem nedir görevleri nelerdir?

AMATEM kliniği alkol ve madde kullanım bozuklukları tedavilerinin yapıldığı bir kliniktir. İlaç tedavilerinin yanında bireysel psikoterapiler, grup psikoterapileri, alkol ve madde ile ilgili eğitsel çalışmalar, rehabilitasyon ve dışarıya hazırlık faaliyetleri ve aile bilinçlendirme programları yapılmaktadır.

Uyuşturucunun yol açtığı hastalıklar nelerdir?

Kullanıldıklarında fiziksel ve psikolojik tahribata yol açmaktadırlar. Fiziksel olarak bulantı, kusma, karın ağrıları, kabızlık, ishal, mide ve bağırsak spazmlarına/kanamalara ve buna eşlik eden bir dizi hastalıkla birlikte bu yolla gelen ölümlere bile sebebiyet verebilmektedirler.