Aile planlaması yöntemleri nelerdir kısaca?
İçindekiler:
- Aile planlaması yöntemleri nelerdir kısaca?
- Aile planlaması kanunu ne zaman çıktı?
- Aile planlaması hangi anayasa?
- NPHK nedir?
- Rahim tahliyesi ne demek?
- Aile planlaması ve yöntemleri nelerdir?
- Aile planlaması için nereye başvurulur?
- Aile planlaması ile ilgili uygulamalar nelerdir?
- Aile Planlaması Polikliniği nedir?
- Sağlık ocağında spiral takılır mı?
- Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği nedir?
- Jinekoloji ve Menopoz Polikliniği nedir?
- Jinekolog olmak için hangi bölüm?
- Kist tedavisi için hangi doktora gidilmeli?
Aile planlaması yöntemleri nelerdir kısaca?
Aile Planlaması
- Aile Planlaması Nedir? Aile planlaması evli çiftlerin istedikleri zaman çocuk sahibi olmaları ve istemedikleri zaman gebeliklerin engellenmesi amacı taşımaktadır. ...
- Aile Planlamasında Doğum Kontrol Yöntemleri. ...
- Hormonal Kontrasepsiyon (Doğum kontrol hapları) ...
- Rahim İçi Araçlar (Spiraller) ...
- Bariyer yöntemler (Kondom)
Aile planlaması kanunu ne zaman çıktı?
Resmi Gazetede 10 Nisan 1965 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 557 sayılı Nüfus Planlaması Yasası, ülkemizde geniş ölçüde uygulamaya geçilmesine olanak sağlamış bulunmaktadır(2). Bununla birlikte, SSYB 1967 yılına kadar kararsız ve enerjik olmayan bir uygulama politikası gütmüştür.
Aile planlaması hangi anayasa?
2827 sayılı kanunda aile planlaması (kanunun adı gereği nüfus planlaması adı altında), “fertlerin istedikleri sayıda ve istedikleri zaman çocuk sahibi olmaları” olarak tanımlanmıştır. Kanunun üçüncü maddesinde özetle, “…
NPHK nedir?
Ceza Kanunu "eş rızası" aramıyor 1983'te yürürlüğe giren 2827 Sayılı Nüfus Planlaması Hakkında Kanun'un (NPHK) altıncı maddesinde, kürtaj için "Kişiler evli ise sterilizasyon veya rahim tahliyesi için eşin de rızası gerekir" deniyor. ... Yeni TCK'de kürtaj konusu düzenlendi ve eşin rızası aranmadı.
Rahim tahliyesi ne demek?
Rahim tahliyesi yani halk arasında bilinen adıyla kürtaj günümüzde halen gebelik sonlandırmada kullanılan bir yöntemdir. İstenmeyen gebeliklerde uygulandığı gibi bazen kalp atışı izlenemeyen, kalbi duran, boş gebelik denen anembryonik gebeliklerde, üzüm gebeliği diye bilinen Mol gebeliklerde de uygulanmaktadır.
Aile planlaması ve yöntemleri nelerdir?
Aile Planlaması
- Aile Planlaması Nedir? Aile planlaması evli çiftlerin istedikleri zaman çocuk sahibi olmaları ve istemedikleri zaman gebeliklerin engellenmesi amacı taşımaktadır. ...
- Aile Planlamasında Doğum Kontrol Yöntemleri. ...
- Hormonal Kontrasepsiyon (Doğum kontrol hapları) ...
- Rahim İçi Araçlar (Spiraller) ...
- Bariyer yöntemler (Kondom)
Aile planlaması için nereye başvurulur?
Aile Planlaması Hizmetleri Nerelerde Sunulmaktadır? Aile Sağlığı Merkezlerinde ve Ana Çocuk Sagligi ve Aile Planlaması Merkezleri de bu hizmetlerin halka ulaştırılmasında kilit rol oynamaktadır. Eczaneler de bazı gebeliği önleyici yöntemlerin (kondom, KOK, spermisit) halka ulaştırılmasında rol alır.
Aile planlaması ile ilgili uygulamalar nelerdir?
Aile planlaması; eşlerin istedikleri zamanda, istedikleri sayıda çocuk sahibi olmaları veya kişisel isteklerine ve ekonomik olanaklarına göre çocuk sayılarını belirlemesi ve doğum aralıklarını istedikleri şekilde gerçekleştirmelerini sağlamaya yönelik yapılan çalışmalar.
Aile Planlaması Polikliniği nedir?
Kontraseptif yöntemlerle ilgili sıkıntı yaşayan ya da yöntemlerden bağımsız, kişilerin diğer jinekolojik problemleri ve rutin kontrolleri ile ilgili konuları danışabilecekleri bölümdür. Bütün muayeneler uzman doktor ve hemşire eşliğinde yapılır.
Sağlık ocağında spiral takılır mı?
Sağlık ocağı ve devlet hastanelerinin aile planlaması bölümünde spiral takılır. Ancak hormonlu spiral sağlık ocağında takılmaz. Kadın doğum uzmanı tarafından hormonlu spiral takılır.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği nedir?
Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümü, kadın hastalıkları ve gebelik dışında, pediatrik - ergen jinekolojisi, jinekolojik kanserler, ürojinekoloji, üreme sağlığı, yüksek riskli gebeliklerin takibi, cinsel fonksiyon bozuklukları, menapoz, jinekolojik operasyonlar gibi konularda modern tıbbın tüm olanakları ile hizmet veren ...
Jinekoloji ve Menopoz Polikliniği nedir?
Jinekoloji, kadın bedenine ve üreme sağlığına odaklanan bir tıp dalıdır. Jinekoloji alt branşları; obstetri yani doğum, kadın hastalıkları, kısırlık, tüp bebek, aile planlaması, jinekolojik onkoloji, cinsel hastalıklar ve cinsel problemler gibi konulardır.
Jinekolog olmak için hangi bölüm?
Kadın doğum uzmanı olabilmek için tıp fakültesini 6 yıllık süreç içerisinde tamamlamak ve lisans mezunu olmak gerekmektedir. Aynı zamanda tıp uzmanlık eğitimi için sınava girmek ve sınavda başarılı olarak 5 yıllık gerekli süreci tamamlamak gerekir.
Kist tedavisi için hangi doktora gidilmeli?
DAHİLİYE (İÇ HASTALIKLARI) Baş dönmesi, alerji, ağrı, akdeniz anemisi, diyabet, şeker, guatr, gastrit, hepatit, hemofili, kabızlık, kanser, ishal, karaciğer kanseri, kist lösemi, ülser, obezite, şişmanlık, kist, tereme ve sindirim sistemi hastalıkları gibi hastalıklar dahiliye bölümünde tedavi edilir.
Ayrıca okuyun
- Yakın çevre ne demek?
- Ekmeğim neden sert oldu?
- Kapadokya Balon kaç TL?
- Uluslararası ilişkiler Devlet nedir?
- Galata Kulesi asansör ne zaman yapıldı?
- Nasreddin hocanın kişiliği nelerdir?
- Işe gelmeyen personele tutanak nasıl tutulur?
- Karbonhidrat yememek zararlı mı?
- Yunus balığının nesli neden tükeniyor?
- Kulak memesi nasıl küçülür?
Ilgileneceksin
- Bir kere uyuşturucu kullanmak bağımlılık yapar mı?
- Gönderim yapmak ne demek?
- Word satır aralığı nasıl ayarlanır?
- Milli Eğitim Bakanlığı'nın nasıl yazılır?
- Göçüşme nedir ve örnekleri?
- Mitokondri matriks nedir?
- Alemdağ Mahallesi nereye bağlı?
- Ebadan öğrenciye nasıl şifre alınır?
- Islami ilimler okuyan din kültürü öğretmeni olabilir mi?
- Yansıma nedir türkçe örnekler?