Araçlarda tekleme neden olur?

İçindekiler:

  1. Araçlarda tekleme neden olur?
  2. Otomatik vites araçlarda tekleme neden olur?
  3. Araç giderken neden gaz keser?
  4. Araç çekişten neden düşer?
  5. Araba niye boğulur?

Araçlarda tekleme neden olur?

Otomobiller, ateşleme sistemindeki düzensizlik sebebiyle tekleme yapabilir. Teklemenin bir başka sebebi de devirsiz vites değiştirmektir. ... Ancak devirsiz vites değiştirmek otomobil motoruna fazla yük binmesine sebep olur. Fazla yakıt tüketiminin yanı sıra ileriye dönük sorunlar da oluşabilir.

Otomatik vites araçlarda tekleme neden olur?

Otomatik vitesli araçlarda vites geçişleri sırasında oluşan teklemenin nedenleri arasında kavrama sistemi kaynaklanabilir. ... Araç yüksek hızda teklerken aniden gaz kesin. Motor sıkıntısız çalışıyorsa sıkıntı %90 aks boşluğundan kaynaklıdır. Seyir Halinde Tekleme: Sabit gazda ilerlerken oluşan teklemedir.

Araç giderken neden gaz keser?

Arabada gaz yememe olarak tarif edilen terim ve tekleme sorunları araçtaki birkaç sistemle ilişkilidir. Bunlar; ateşleme, yakıt ve filtre, supap ve eksantrik ayarları, egzoz ve katalizör sistemleridir. Bu 4 sistemden birinde oluşabilecek sorun veya sorunlar aracın gaz yememesine yol açabilir.

Araç çekişten neden düşer?

Motor soğuk durumdayken rölanti valfi hava geçiş kanalını daha fazla açarak motor rölanti devrinin yükselmesini sağlayarak motor ısındığı anda hava geçiş kanalı kısılır ve bu şekilde rölanti devri düşürülür. Gaz kelebeği konum sensörü arızalı olabilir.

Araba niye boğulur?

Silindirlere aşırı benzin girmesi sonucunda, hava benzin oranının bozulması ve bu sebeple motorun aracın motoru boğulur. Boğulan araç ateşlemez ve çalışmaz hale gelir. Ayrıca boğulma durumunda bujiler de ıslanır. Bu durumda bujilerinin sökülüp kurutulması gerekmektedir.