Servikal polip kansere dönüşür mü?

İçindekiler:

  1. Servikal polip kansere dönüşür mü?
  2. Endometrial veya servikal polipler nedir?
  3. Rahimde polip olmasi nedir?
  4. Endometrial polip parçaları nedir?
  5. Endometrial polip alınmazsa ne olur?

Servikal polip kansere dönüşür mü?

Servikal polipler genellikle iyi huyludur, nadiren kanser gelişir. Servikal kanserin en önemli nedeni HPV virusüdür. Ancak bu şikayetler rahim ağzı kanseri belirtileri de olabilir. Doktorunuz jinekolojik muayenenizi yapıp Pap Smear testinizi alacaktır.

Endometrial veya servikal polipler nedir?

Rahim içi polip rahim iç tabakasından (endometrium) gelişen lezyonlardır. Rahim içi polip en sık rahimin fundus bölgesinde gelişirler. Endometrial(rahim içi) polip gelişiminde estrojen hormonunun etkisi olduğu düşünülmektedir. Polip rahim içinden gelişen iyi huylu bir et parçasıdır.

Rahimde polip olmasi nedir?

Rahim polipleri, rahimin iç astarı olan endometriumda ortaya çıkan büyümelerdir. Bu nedenle, bazen endometrial polipler denir. Rahim polipleri, endometrial dokunun aşırı büyümesiyle oluşur.

Endometrial polip parçaları nedir?

Endometrial polip, rahimde en sık görülen patolojik bulgudur. Genellikle iyi huylu lezyonlardır. Kadınlarda hem üreme çağında hem de menopoz sonrası görülebilmektedir. Uterus boşluğunun iç kısmındaki endometriyal zarın aşırı büyümesi olarak nitelendirilir.

Endometrial polip alınmazsa ne olur?

Çoğu zaman iyi huylu olan rahim poliplerinin, kısırlıkla ilişkili olabileceği öne sürülüyor. Poliplerin varlığı durumunda kısırlık ile karşılaşılırsa, poliplerin çıkarılmasının tekrar hamilelik şansını arttırdığı düşünülüyor.