Sinema yaş sınırı kaç?

İçindekiler:

  1. Sinema yaş sınırı kaç?
  2. Cinemaximum maske zorunlu mu?
  3. IMAX sinema nasıl?
  4. Korku Seansı yaş sınırı kaç?
  5. IMAX ne farkı var?
  6. +13 Yaş ne demek?
  7. R+ yaş sınırı ne demek?
  8. Korku Seansi 3 kac saat?

Sinema yaş sınırı kaç?

Ülke içinde üretilen veya ithal edilen sinema filmleri için çocukların korunması amacıyla uygulanan yaş sınıfları, çocukların fiziki ve psikolojik gelişimleri, uluslararası uygulanmalar ve uzman görüşleri çerçevesinde “Genel İzleyici, 6A, 6+, 10A, 10+, 13A, 13+, 16+ ve 18+” olarak yeniden düzenlendi.

Cinemaximum maske zorunlu mu?

Kovid-19 tedbirleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren sinema salonlarında, sosyal mesafe kuralına uygun şekilde bir koltuk boş bırakılarak oturuluyor ve film boyunca maske takma zorunluluğu bulunuyor.

IMAX sinema nasıl?

IMAX, “maximum image”, yani ulaşılabilecek maksimum görüntü kelimelerinin bir nevi kısaltmasıdır. ... Imax'te amaç, görüntüyü normal sinema perdelerinden daha geniş bir perdeye yansıtarak ve son derece gerçekçi ses sisteminden de yararlanarak izleyiciye sanki filmin içerisindeymiş gibi izlenim vermektir.

Korku Seansı yaş sınırı kaç?

15 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için uygundur. Olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar içerir.

IMAX ne farkı var?

IMAX, gerçeğe en yakın 3 boyutlu sinama teknolojisidir. ... IMAX salonlarında görüntüler, normal perdelerden farklı olarak, yüzde 110 daha büyük perdeye yansıtılır. Görüntülerin büyüklüğü izleyicilere adeta izledikleri filmin içindeymiş hissi yaratır.

+13 Yaş ne demek?

(7A): 7 yaş altı izleyici kitlesi aile eşliğinde izleyebilir. (13+): Bu filmler 13 yaşında ve 13 yaşın üzerinde olanlar için uygun. (13A): 13 yaş altı izleyici kitlesi aile eşliğinde izleyebilir. ... (18+): Bu filmler 18 yaşında ve 18 yaşın üzerinde olanlar için uygun.

R+ yaş sınırı ne demek?

PG: Filmin bazı bölümlerinin çocuklar için uygun olmayabileceği uyarısıdır. Bu uyarının muhatabı ebeveynlerdir. ... R: 17 yaş altı çocukların ancak ailelerinin ya da yetişkin bir eşlikçi gözetiminde izleyebileceği filmlerdir.

Korku Seansi 3 kac saat?

1 saat 52 dakika Korku Seansı 3/Süre