Yıldız Anason türkiyede nerede yetişir?

İçindekiler:

  1. Yıldız Anason türkiyede nerede yetişir?
  2. Anason en çok nerede yetişir?
  3. 1 dönümden ne kadar anason çıkar?
  4. Anason hangi aylarda ekilir?
  5. Anason ekimi nasıl yapılır?
  6. Yıldız Anason kaç TL?
  7. Anason dekara ne kadar tohum atılır?
  8. Anason bebeklere nasil verilmeli?

Yıldız Anason türkiyede nerede yetişir?

Ülkemizde 11 bin ila 13 bin ton arasında değişen yıllık anason üretiminin neredeyse tamamı başta Burdur olmak üzere, Göller Yöresi ve çbatı Anadolu Bölümü'nde yer alan illerde yapılmaktadır.

Anason en çok nerede yetişir?

Anason yetiştiriciliği Büyük oranda Muğla, Antalya ve Denizli gibi şehirler de yetiştirilen anason az oranda Balıkesir, Uşak, İzmir ve Afyon illerinde yetişiyor.

1 dönümden ne kadar anason çıkar?

Anasonda dekara verim ekolojik koşullara, yetiştirme tekniğine ve kullanılan tohumluğun kalitesine bağlı olarak 45-110 kg arasında değişmektedir.

Anason hangi aylarda ekilir?

İyi hazırlanmış tohum yatağı anason tohumlarının çimlenmesi ve çıkışı için gereklidir. Kültürü: Anason ekimi, ılıman iklimlerde ilkbaharda mart-nisan aylarında, daha sıcak bölgelerde ise sonbahar veya iklimin uygun olduğu kış aylarında yapılabilir. Ekim serpme veya sıraya yapılabilir.

Anason ekimi nasıl yapılır?

Anason ekilecek tarla sonbaharda bir veya iki kere derin olarak, ekimden önce de gerekiyorsa bir kere yüzlek sürülmelidir. Ekim öncesi sürümden sonra diskaro veya benzeri bir aletle yüzlek işleme ile tohum yatağı hazırlanır. İyi hazırlanmış tohum yatağı anason tohumlarının çimlenmesi ve çıkışı için gereklidir.

Yıldız Anason kaç TL?

Yıldız Anason 1 Kg son 6 aylık fiyat değişim grafiği Dönem İçi En Yüksek Fiyat: 251,50 TLDönem İçi En Düşük Fiyat: 37,50 TLŞu Andaki Fiyat: 200,00 TLŞu andaki fiyat son 6 ayın en yüksek fiyatına göre 52 TL (%21) daha ucuz.

Anason dekara ne kadar tohum atılır?

Sıraya yapı lan ekimde, sıra arası en az 25 cm olmalıdır. Ekim normal tahıl mibzeri ile yapılabilir. Dekara ortalama 2-2.5 kg tohum atılır.

Anason bebeklere nasil verilmeli?

Yeni doğan bebeklerde sık sık gaz problemi yaşandığı için, anason çayı kullanılır. Bebeğinize anason çayı yapmak için, cezveye bir çay kaşığı anason tohumu ve su koyun. Karışımı 5 dakika kaynatın ve 10 dakika dinlendirin. Ardından biberon veya çay kaşığı yardımıyla bebeğinize verebilirsiniz.