Yıllık izinde rapor alınabilir mi?

İçindekiler:

  1. Yıllık izinde rapor alınabilir mi?
  2. Devlet memur rapor bitiminde yıllık izin alabilir mi?
  3. Rapor yıllık izni uzatır mı?
  4. Yıllık izinde rapor nereden alınır?
  5. Memur rapor üzerine izin alabilir mi?
  6. Izinli günde rapor alınırsa ne olur?
  7. Rapordan sonra yıllık izin alınır mı?
  8. Izin için sağlık raporu nasıl alınır?

Yıllık izinde rapor alınabilir mi?

Kanunun bu hükmü çerçevesinde, hastalık nedeniyle alınan istirahat raporlarının yıllık ücretli izinden sayılamayacağı düzenlenmiştir. İşçinin yıllık iznini kullandığı sırada herhangi bir nedenle hastalanması halinde, yıllık izin kesilir, rapor devreye girer.

Devlet memur rapor bitiminde yıllık izin alabilir mi?

Yıllık izinde iken, hastalık nedeniyle rapor alan bir memurun sağlık izninin bitiş tarihinin, kullandığı yıllık iznin 'bitiş tarihi ile aynı tarihe rastlaması halinde, sağlık izninin bitimini müteakiben görevine başlaması gerekmektedir. Geriye kalan yıllık izninin daha sonra kullandırılması mümkün bulunmaktadır.

Rapor yıllık izni uzatır mı?

İşçi yıllık izindeyken aldığı sağlık raporları yıllık iznini keser. ... Diğer bir anlatımla yıllık izin, alınan sağlık raporu süresi kadar uzar. İşçinin kullanamadığı 10 günlük yıllık iznine devam etmesi işverenin vereceği onaya bağlıdır.

Yıllık izinde rapor nereden alınır?

Yıllık izin kullanmakta olan Devlet memurları, hastalık raporunu; kurum tabipliğinden, aile hekimliğinden veya SGK ile sözleşmesi bulunan sağlık hizmeti sunucularının herhangi birinden alabilir. Alınan hastalık raporları, tek hekim raporu ya da sağlık kurulu raporu (heyet raporu) şeklinde olabilir.

Memur rapor üzerine izin alabilir mi?

Memura, 657 sayılı Kanunun 105 inci maddenin son fıkrası uyarınca verilen iznin bitiminden itibaren, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine on sekiz aya kadar aylıksız izin verilebilir.

Izinli günde rapor alınırsa ne olur?

Maddeye göre, “Bir haftalık süre içinde kalmak üzere, işveren tarafından verilen diğer izinlerle hekim raporuyla verilen hastalık ve dinlenme izinleri çalışılmış günler gibi hesaba katılır.” Böylece, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez.

Rapordan sonra yıllık izin alınır mı?

Cevap: Yıllık izin kullanmakta iken, hastalığı sebebiyle rapor alan bir memurun rapor tarihinden itibaren yıllık izni kesilir ve bu tarihten sonra raporda yazılı tedavi ve istirahat süresi ile ilgili hastalık izni işlemeye başlar.

Izin için sağlık raporu nasıl alınır?

Heyet Raporu Nasıl Alınır? Heyet raporu alabilmek için mutlaka Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış tam teşekküllü bir hastaneden randevu alınması gerekmektedir. Bu rapor hem devlet hastanelerinden hem de özel hastanelerden alınabilir. Hastaneye gidildikten sonra muayene olmadan önce matbu dilekçe doldurulmalıdır.