Mevlana Müzesi'nde hangi şairlerin mezarı vardır?

İçindekiler:

  1. Mevlana Müzesi'nde hangi şairlerin mezarı vardır?
  2. Mevlana Müzesi içinde neler var?
  3. Konya Mevlâna Camii kim yaptırdı?
  4. Mevlana Müzesi'nin tarihçesi nedir?
  5. Mevlana Müzesi açık mı?
  6. Mevlana Müzesi nasıl bir yerdir?
  7. Mevlana'nın yanındaki caminin adı ne?
  8. Mevlana Müzesi hangi döneme aittir?
  9. Mevlana Müzesi ne zaman yapıldı?
  10. Mevlana Müzesi kaça kadar açık?
  11. Mevlana Türbesi restorasyon bitti mi?
  12. Mevlana kabri neden ayakta?

Mevlana Müzesi'nde hangi şairlerin mezarı vardır?

Türbe salonunu doğuda ve güneyde çevreleyen yüksekçe set üzerinde ise Mevlâna ve babası Bahaeddin Veled'in soyundan gelme, 10'u hanımlara ait olmak üzere 55 adet mezar ile, Hüsameddin Çelebi, Selâhaddin Zerkûbî ve Şeyh Kerimüddin gibi Mevlevîlikte makam sahibi olmuş 10 kişiye ait toplam 65 mezar bulunuyor.

Mevlana Müzesi içinde neler var?

Günümüzde Müze alanı içerisinde Mevlana'nın türbesi, Semahane, Mescit, Derviş odaları, Mutfak, Meydan-ı Şerif odası, Çelebi dairesi, Şadırvan, Selsebil ile türbeler (Hürrem Paşa türbesi, Sinan Paşa Türbesi, Hasan Paşa Türbesi, Fatma Hatun Türbesi, Mehmet Bey ve Eflaki Dede Türbesi) bulunmaktadır.

Konya Mevlâna Camii kim yaptırdı?

Ancak kendisi 7 aralık 1273 yılında vefat edince Mevlana'nın oğlu sultan veled Mevlana'nın mezarının üstünde türbe yaptırmak isteyenlerin isteklerini kabul etmiştir. ''kubbe-i hadra' yeşil türbe denilen türbe dört fil ayağı( kalın sütun) üzerine 130.000 Selçuki dirhemine Mimar Tebrizli Bedreddin'e yaptırılmıştır.

Mevlana Müzesi'nin tarihçesi nedir?

Mevlana Müzesi - Konya. ... Mevlevî Dergâhı ve Türbe 1926 yılında "Konya Asâr-ı Atîka Müzesi" adı altında müze olarak hizmete başlamıştır. 1954 yılında ise müzenin teşhir ve tanzimi yeniden gözden geçirilmiş ve müzenin adı Mevlâna Müzesi olarak değiştirilmiştir.

Mevlana Müzesi açık mı?

Mevlana Müzesi Giriş Saatleri Nelerdir? Haftanın her günü ziyaret edilmeye açık olan bu müzeyi ziyaret etmek isteyen kişiler bayramlar dahil olmak üzere haftada her gün ziyarete saat 09:00' da kapılarını aralamaktadır.

Mevlana Müzesi nasıl bir yerdir?

Mevlânâ Müzesi, Konya'da bulunan, eskiden Mevlâna'nın dergâhı olan yapı kompleksinde 1926 yılından beri faaliyet gösteren müzedir. "Mevlana Türbesi" olarak da anılır. ... Müzenin bahçesinde yer alan I. Selim tarafından yaptırılan şadırvanın göbeğinin Germiyanoğulları Beyliği tarafından hediye edildiği söylenir.

Mevlana'nın yanındaki caminin adı ne?

Mevlana Müzesi'nin hemen yanında - Selimiye Camisi.

Mevlana Müzesi hangi döneme aittir?

Mevlânâ Müzesi, Konya'da bulunan, eskiden Mevlâna'nın dergâhı olan yapı kompleksinde 1926 yılından beri faaliyet gösteren müzedir. "Mevlana Türbesi" olarak da anılır. (Yeşil Kubbe) denilen Mevlana'nın türbesi dört fil ayağı (kalın sütun) üzerine yapılmıştır.

Mevlana Müzesi ne zaman yapıldı?

Mevlana Müzesi/Kuruluş tarihi

Mevlana Müzesi kaça kadar açık?

Mevlana Türbesi (Müzesi) Ziyaret Saatleri ve Günleri
DönemAçılış SaatiKapanış Saati
Kış Dönemi09:0018:00
Yaz Dönemi09:0019:00

Mevlana Türbesi restorasyon bitti mi?

Mevlana Müzesi yıkılmaktan son anda kurtuldu! Konya'da yer alan Mevlana Müzesi yapılan restorasyon çalışmaları ile yıkılmaktan kurtarıldı....

Mevlana kabri neden ayakta?

Mevlana toprağa verilirken, oğlunun ilmine ve irfanına duyduğu saygı yüzünden, babası Bahaeddin Veled sandukasından doğrulur ve öylece kalır. ... Erdoğan Erol, söz konusu sandukanın Mevlana'nın eski sandukası olduğunu ve yer darlığı yüzünden babası Bahaeddin Veled'in mezarının başına dik olarak konulduğunu söyledi.