Topraktan ev satın alırken nelere dikkat etmeli?

İçindekiler:

  1. Topraktan ev satın alırken nelere dikkat etmeli?
  2. Topraktan ev nasıl alınır?
  3. Topraktan ev alırken müteahhitle nasıl sözleşme yapılır?
  4. Inşaattan ev alırken nelere dikkat etmeliyiz?
  5. Topraktan satış ne demek?
  6. Inşaattan ev alırken kredi nasıl çekilir?
  7. Topraktan eve girmek ne demek?
  8. Müteahhit topraktan evi bitirmedi ne yapmali?
  9. Ev alırken hangi cephe olmalı?
  10. Müteahhitten sıfır ev alırken nelere dikkat edilmeli?
  11. Toprak tapulu daire ne demek?
  12. Topraktan satılık daire ne demek?
  13. İnşaat halindeki eve kredi verilir mi?
  14. Konut kredisi satıcıya nasıl ödenir 2020?
  15. Topraktan daire satışı ne demek?
  16. Müteahhit daireyi geç teslim ederse ne olur?
  17. Müteahhit nelerden sorumludur?

Topraktan ev satın alırken nelere dikkat etmeli?

Topraktan Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
  • Müteahhitti ve Müteahhit Firmasını İnceleyin.
  • Kat İrtifakı Tapusunu İnceleyin. ...
  • Tapu Kayıtları ve İmar Planını İnceleyin. ...
  • Teslim Tarihine Dikkat Edin. ...
  • Kat ve Oda Numarasını Krokide Tespit Edin. ...
  • Detaylı Sözleşme Hazırlanmasına Dikkat Edin.

Topraktan ev nasıl alınır?

Ortada bina yokken müteahhitin kendi bağımsız bölümlerini satma hakkı oluyor. Satışını gerçekleştirdiği daireleri topraktan satış yapmış oluyor. Bu şekilde satılan dairelere de "topraktan daire" deniliyor. Satış sürecinde alıcı ile aralarında bir sözleşme imzalaması gerekiyor.

Topraktan ev alırken müteahhitle nasıl sözleşme yapılır?

Öncelikle topraktan daire alırken mutlaka ve mutlaka noterden müteahhitle “taşınmaz satış vaadi sözleşmesi” imzalayınız. Müteahhitle “adi bir kağıt” üzerinde yapacağınız sözleşme size daire tapusunu alma hakkı vermez; sadece verdiğiniz parayı geri alma hakkı verir. Noter masrafından kaçınmayınız.

Inşaattan ev alırken nelere dikkat etmeliyiz?

İnşaat hakkı ve imar durumuyla ilgili hususları öğrenmek, Gayrimenkulün konumu, fiziki durumu, projeye uygunluğu hakkında bilgilenmek, Ulaşım özellikleri, bölgenin gelişme hızı ve alt yapı sorunları gibi konularda güvenilir verilere sahip olmak açısından oldukça önemlidir.

Topraktan satış ne demek?

Topraktan ev almak, henüz inşaatı başlamamış bir konut projesinden daire satın almak anlamına gelir. ... Ayrıca inşaat halindeki eviniz tamamlandıktan sonra değerinin artma neredeyse kesindir.

Inşaattan ev alırken kredi nasıl çekilir?

Kredi almak için bekleyecek tüketicilerin, inşaat tamamlanmadan inşaat firmasından kat irtifakı konusunda teyit alıp tapu sürecini çözmeleri önemli. Çünkü bankaya inşaatın %80'I tamamlandığında gittiğiniz zaman, kat mülkiyeti tapusunu vermeniz gerekecek. Banka size kredi vermek için, evinizi ipotek altına alıyor.

Topraktan eve girmek ne demek?

Topraktan ev almak, henüz inşaatı başlamamış bir konut projesinden daire satın almak anlamına gelir. Halihazırda tamamlanmış bir binadan daire almak yerine topraktan ev alma yönteminin tercih edilmesinin sebebi bazı avantajlarının olmasıdır.

Müteahhit topraktan evi bitirmedi ne yapmali?

Yaptığınız sözleşmeye müteahhit tarafından uyulmadığını, binayı eksik veya hiç yapmadığını tespit ettiğinizde ilk olarak yapmanı gereken ihtarname göndermek olmalıdır. Noter aracılığıyla sözleşmede yar alan ve yerine getirilmeyen müteahhit yükümlülüklerini tespit ederek müteahhite ihtar gönderebilirsiniz.

Ev alırken hangi cephe olmalı?

Ev alırken hangi cephe daha iyi sorusunun bir cevabı güney cephedir. ... Özellikle kuzey cepheli evlere kıyasla güney cepheli evler ısınması daha kolaydır ve hane halkı için bu durum daha ekonomiktir. Güney cepheli evler güneşi en iyi alan evlerdir. Bu nedenle çoğu zaman güneş kaynaklı ev daha sıcak olmaktadır.

Müteahhitten sıfır ev alırken nelere dikkat edilmeli?

SIFIR EV ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ? Evin iskan belgesi ve tapusu olduğunu teyit edin. İskanı olmayan konutlarda sonradan iskan almak için yüksek tutarda ödeme yapılması gerekebileceği riski olduğunu unutmayın. Tapu üzerinde şerh ya da ipotek olup olmadığını tapudan öğrenin.

Toprak tapulu daire ne demek?

Tapu Müdürlüğü'nde kaydı olmayan yapılar adına alınan daire tapusuna toprak tapusu deniyor. İnşaatı devam eden yapılarda, alınan taşınmaz daire tapulu olmaz. ... Toprak tapusu yalnızca inşaat çalışmaları süren, oturma izni olmayan ve kaçak yapılar için veriliyor.

Topraktan satılık daire ne demek?

Topraktan ev almak, henüz inşaatı başlamamış bir konut projesinden daire satın almak anlamına gelir. ... Ayrıca inşaat halindeki eviniz tamamlandıktan sonra değerinin artma neredeyse kesindir.

İnşaat halindeki eve kredi verilir mi?

İnşaat halindeki eve konut kredisi içinse en az %80'inin tamamlanmış olmasını baz alır. Eğer inşaat ilerlediyse ve tamamlanma aşamasına yaklaşıldıysa belgelerinize göre kredi çıkma ihtimali vardır.

Konut kredisi satıcıya nasıl ödenir 2020?

Konut kredisiyle alınan evler için satıcının ödemesi banka tarafından yapılmaktadır. Bunun için tapu işlemlerinin öncesinde tapu dairesine konut kredisi ile alım-satım işlemlerinin gerçekleştirileceği bildirilmelidir. Satış sonrasında banka, ödemeyi direkt olarak satıcı hesabına yapmaktadır.

Topraktan daire satışı ne demek?

Topraktan ev almak, henüz inşaatı başlamamış bir konut projesinden daire satın almak anlamına gelir. ... Ayrıca inşaat halindeki eviniz tamamlandıktan sonra değerinin artma neredeyse kesindir. Oturulabilir hale gelen eviniz üzerinden prim yapma şansınız olabilir.

Müteahhit daireyi geç teslim ederse ne olur?

Peki, müteahhit evi zamanında teslim etmezse ne olur? Müteahhit kişi veya firmanın sözleşmede yer alan tarihte inşaatı bitirmemesi halinde arsa sahibi fesih ve tazminat davası açabiliyor.

Müteahhit nelerden sorumludur?

İnşaat sözleşmesinden doğan yükümlülükler özetle, iş sahibinin taşınmazı teslimi ve bedel ödeme borcu; müteahhidin ise yapıyı sözleşmeye uygun olarak meydana getirme, inşaatı bizzat veya yönetimi altında yapma, inşaat için gerekli malzemeleri sağlama, özen ve sadakatle hareket etme, işe zamanında başlama ve devam ...