Tarikat silsilesi nedir?

İçindekiler:

  1. Tarikat silsilesi nedir?
  2. Silsile i Saadat kimlerdir?
  3. Şu anki Menzil Şeyhi Kimdir?
  4. Silsile-i Zeheb ne demek?
  5. Silsile Nedir tasavvuf?
  6. Silsile ne demek Arapca?

Tarikat silsilesi nedir?

Tasavvufta silsile Tasavvufi yolların günümüzdeki mürşidinden Muhammed peygamber'e kadar ulaşmasını gösteren manevi zincir. Bu zincirin tarihen tutarlı ve sağlıklı oluşu tasavvufi feyz ve bereketin intikalinde çok önemlidir.

Silsile i Saadat kimlerdir?

Silsile-I Saadat
  1. Ebu Bekri`s-Sıddiyk (r.a.)
  2. Selman-ı Farisi (r.a.)
  3. Kasım bin Muhammed (k.s.)
  4. Cafer-i Sadık (k.s.)
  5. Bayezid-i Bestami (k.s.)
  6. Ebu`l-Hasan Harkani (k.s.)
  7. Ebu Ali Farimidi (k.s.)
  8. Yusuf Hemedani (k.s.)
Daha fazla öğe...

Şu anki Menzil Şeyhi Kimdir?

Gavsı Sani Hazretleri olarak da bilinen Nakşibendi Tarikatı'nın Halidiye kolunun Menzil şubesi Şeyhi Seyyid Abdulbaki Elhüseyni hazretlerinin sevenleri Gavsı Sani Seyyid Abdülbaki'nin (ks.)

Silsile-i Zeheb ne demek?

Allahü Teala Maide surasinin 35. ayeti kerimesinde '' Ey iman edenler , Allah'tan korkun ve ona yaklaşmaya vesile arayın ve onun yolunda mücadele edin ki felaha erebilirsiniz.'' buyurmuştur. Bu üründen 310 adet satın alınmıştır.

Silsile Nedir tasavvuf?

Tasavvufta terim olarak; bir tarîkatın birbirine icâzet veren şeyhlerin isimlerini ihtiva eden liste anlamında kullanılmış, silsileyi oluşturan isimlerin yazılı olduğu belgeye silsilenâme veya tomar denilmiştir.

Silsile ne demek Arapca?

Silsile (Arapça : سلسلة), (Farsça : زنجیر), (Urduca : چین) bir İslam dini kavramıdır. Ayrıca tasavvufta da farklı bir manada terim olarak kullanılır. Hadis ilminde sened denilen kavram, ravilerin silsilesini araştırır.