Article ne demek türkçesi?

İçindekiler:

  1. Article ne demek türkçesi?
  2. A Magazine Article ne demek?
  3. Makale Article nedir?
  4. Article ne demek html?
  5. Article Number ne demek?
  6. Tıpta Survey ne demek?
  7. Survey raporu nedir?
  8. Start Survey ne demek?
  9. Sualtı sörvey nedir?
  10. Survey ne demek denizcilikte?
  11. Gemi Sörvey mühendisi ne iş yapar?
  12. Gemi kontrol memuru nasıl olunur?
  13. Draft Survey hesabı nasıl yapılır?
  14. Kana rakamları nasıl okunur?
  15. Yaz yükleme hattı nedir?
  16. Gemide Yeke nedir?
  17. Plimsol markaları nedir?
  18. Document of Compliance nedir?

Article ne demek türkçesi?

Article kelimesinin Türkçe karşılığı makale demektir ve en yaygın İngilizce kelimeler arasındadır. Günlük hayatta karşımıza sık sık çıkabilir.

A Magazine Article ne demek?

Bir kutu içinde toplanmış, belli sayıda, merceksiz, 4 ile 150 vatlık ışıtaçların tümüne verilen ad.

Makale Article nedir?

Birinci anlamı: Makale. Makale: Genellikle toplumsal konular hakkında bilirkişiler ya da uzmanlar tarafından kaleme alınan düşünce yazılarına makale denir. İngilizce bir sözcük olan ''article'' makale anlamına gelir.

Article ne demek html?

HTML 5 içerisinde kullanılan yeni yapısal etiketlerden biri de article etiketidir. Yapı olarak önceki derste bahsettiğimiz section ve div'e benzerlik gösterir. Article etiketi bir sayfa, uygulama ya da belgede kendi içinde bir düzen oluşturabilen bir bileşeni temsil eder.

Article Number ne demek?

EAN-13 barkodu (özgün adı European Article Number ama kısaltma değişmediği halde artık International Article Number olarak adlandırılıyor) 13 haneli (12 hane + kontrol hanesi) barkodlama standardıdır. ... UPC ve EAN ile kodlanmış tüm rakamlar Global Trade Item Number (Küresel Ticari Ürün Numarası, GTIN) olarak da bilinir.

Tıpta Survey ne demek?

araştırma. Araştırmak işi, taharri, araştırı, tetkik. Bilim ve sanatla ilgili olarak yapılan yöntemli çalışma.

Survey raporu nedir?

İnceleme sonucu elde edilen değer, müşahede. Bir gök cismini, bir gök olayını çıplak gözle veya bir araç yardımıyla izleyerek görülen değerleri tespit etme işlemi, rasat. Bir yazı veya eseri yazmaya başlamadan önce konusuyla ilgili gerekli bilgi, deney, inceleme ve araştırma yapma işi.

Start Survey ne demek?

bağımsız yaratıcı PixelDough tarafından Haunted PS1'in Korkunç Cadılar Bayramı'na eşlik etmek için geliştirilen heyecan verici bir anket simülasyon oyunudur. Karanlık ve küçük odanızda yer alan, hayatınızı sorgulamanıza neden olabilecek ürkütücü bir anketi doldurmanız gerekecek.

Sualtı sörvey nedir?

* Kamera ile yapılan sualtı sörveyi, İdarenin veya yetkilendirilmiş kuruluşun uzmanlarının nezaretinde ve mutabık kalınarak belirlenen, geminin korunaklı sular ve düşük gelgit ve akıntıların bulunduğu coğrafi konumda gerçekleştirilir. Sualtı görünürlüğünün yüksek ve karinanın temiz olması gerekir.

Survey ne demek denizcilikte?

Kısaca gemi sörveyi, geminin denizde sefere çıkmaya elverişli olup olmadığını tespit eden denetleme çalışmalarıdır. Denizcilik sektöründe sörvey hizmetleri çok önemli bir yet tutmaktadır.

Gemi Sörvey mühendisi ne iş yapar?

Denizcilikle ilgili mevzuat veya uluslararası sözleşme kurallarına göre sörvey mahallerinde denetim yapan, rapor hazırlayan ve sonuçlarını belgelendiren kişidir.

Gemi kontrol memuru nasıl olunur?

Nasıl Gemi Kontrol Memuru Olunur? Gemi kontrol memuru olmak için iki yıllık eğitim veren denizcilik meslek yüksekokullarının Deniz ve Liman İşletmeciliği, Deniz Ulaştırma İşletme ve ilgili bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır.

Draft Survey hesabı nasıl yapılır?

Draft Sörvey hesabı nasıl yapılmaktadır? Draft Sörvey hesabı basitçe şöyle yapılmaktadır, öncelikle geminin sancak iskele olmak üzere baş, vasat ve kıç draftları okunur. Daha sonra geminin balast ve tatlı su tanklarının iskandili ve deniz suyunun yoğunluğunu bulmak için deniz suyu örneği alınır ve yük hesabına geçilir.

Kana rakamları nasıl okunur?

Kana rakamları, geminin sancak bordasında Romen rakamları ile, iskele bordasında Latin rakamları ile yazılır. Romen rakamlarının dizilişi İngiliz ölçü sisteminde, Latin rakamlarının dizilişi ise, metrik sistemde yapılır.

Yaz yükleme hattı nedir?

Yükleme hattı markalarında kullanılan harf ve rakamlar yaklaşık 115x75mm ebadında olur. ... Yuvarlak dairenin ortasında bulunan yatay hat üzerinde Loyd kurumunun tanınma harfleri bulunur. Bu hat aynı zamanda Yaz Yükleme hattını oluşturur. (T) | Tropical Water Line: Gemilerin en fazla yük taşıma imkanı olan bölgelerdir.

Gemide Yeke nedir?

Tekne Bölüm ve Kısımları Borda: Tekne gövdesinin su hattının üzerinde kalan yanlarına verilen isim. Karina: Tekne gövdesinin su hattının altında kalan kısmı. ... Dümen/Pala: Teknenin dönmesini sağlayan parça. Yeke: Palaya açı vermek için kullanılan parça.

Plimsol markaları nedir?

Plimsoll Markaları genel itibariyle gemilerde, baş ve kıçın her iki tarafında metre veya feet cinsinden ifade edilir. ... Omurgadan su hattına kadar olan mesafeyi okumayı sağlayan draft markaları, mümkün olduğu kadar kaimelere yani dikmelere yakın bulunur.

Document of Compliance nedir?

DOC (Document of Compliance), alınması için ISM kodu gereğince şirketin kara ve gemideki güvenlik yönetim sistemlerini (SMS) oluşturması, geliştirmesi ve iç tetkiklerini yaptırmasını gerektirir. Demek ki ilk adımda şirket işlettiği gemi tipi ve özelliğine bağlı olarak SMS oluşturmak ve geliştirmek durumundadır.