Gebelikte kızamık nedir?

İçindekiler:

  1. Gebelikte kızamık nedir?
  2. Hamilelikte kızamıkçık testi ne zaman yapılır?
  3. Anne karnında bebek kızamık olur mu?
  4. Zatürre aşısı hamilelere yapılır mı?
  5. Çocuklarda kızamık nasıl belli olur?

Gebelikte kızamık nedir?

Kızamıkçık (Rubella, German measles) ateş ve döküntüler ile seyreden bir virüs enfeksiyonudur. Yüzden başlayıp vücuda yayılan tipik döküntü, hafif ateş, lenf bezlerinde şişme, iştahsızlık, baş ağrısı ve eklem ağrısı gibi belirtileri vardır.

Hamilelikte kızamıkçık testi ne zaman yapılır?

HAMİLELİĞİN İLK HAFTALARINDA… Bu test de gebe kalmadan ya da hamileliğin ilk döneminde yapılıyor. Rubella (kızamıkçık) da bebek kayıplarına yol açan bir hastalık olduğundan anne adayının bu testi yaptırması öneriliyor.

Anne karnında bebek kızamık olur mu?

Evet, yanlış okumadınız, anne karnındaki bebekler de kızamıkçık oluyorAnne karnındaki bebeklerin bu hastalığa yakalanma sebepleri ise kızamıkçığa karşı bağışıklığı olmayan anneler… Çünkü hastalık, bebeklere annelerinden geçiyor ve çok ciddi, kalıcı zararlar da verebiliyor.

Zatürre aşısı hamilelere yapılır mı?

İnfluenza (grip) pnömokok aşıları riskli durumlarda gebelere yapılabilir. Ancak rutin olarak yaptırmak önerilmez.

Çocuklarda kızamık nasıl belli olur?

1-3. günler arası: Hafif veya yüksek ateş, kuru öksürük, burun akıntısı, gözlerde kızarıklık. Üst azı dişlerinin yanındaki dişetlerinde ve yanak içinde beliren, küçük beyaz noktalar (Koplik lekeleri) kızamık için tanı koydurucudur. 4-8. günler arası: Yüksek ateş (39o -40oC), karakteristik döküntü.