Çığ krema nedir?

İçindekiler:

  1. Çığ krema nedir?
  2. Krema yenir mi?
  3. Açılmış krema kullanılır mı?
  4. Krema neden yapılır?
  5. Hazır krema zararlı mi?

Çığ krema nedir?

Tarifiniz tereyağsız beşamel sos olabilir ancak Çiğ krema adı üzerinde çiğ sütten elde edilen bir kremadır. Sağılan süt santrifüjden geçirilerek yağlı kısmı alınır Paketlerde satılan kremaların çoğu ise bitkisel bazlıdır..

Krema yenir mi?

En bilinenle başlayalım: Krema Krema olarak bildiğimiz ürün, sütün yağlı kısmıdır. Yoğun (heavy) yani daha çok yağ içeren ve hafif (light) yani daha az yağ içeren türleri vardır. Nerelerde kullanılır? Hem tatlılarda hem çorbalar hem de bazı sebze yemeklerinde kullanılabilir.

Açılmış krema kullanılır mı?

Kremanızı bir kaç hafta içinde kullanacağınız kesin ise buz dolabının arka raflarında (kapakta değil) saklayın. Kesinlikle dışarıda bırakmayın! Açılmış kremayı da kısa sürede kullanacaksanız aynı şekilde arka raflarda ağzının sıkıca kapalı olduğundan emin olarak 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Krema neden yapılır?

Kendisi tek malzemeden yani sütün kaymağından elde edilen bir ürün. Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun. Oda sıcaklığında buzlarını çözdürüp, çırpıcı yardımıyla hafifçe çırpın. Çok çırparsanız tereyağı elde edersiniz, az çırparsanız süt kreması.

Hazır krema zararlı mi?

Süt tozunun içerisinde bulunan melamin bileşeni karaciğer yağlanmasına yol açıyor. Süt tozu kadınlarda özellikle dolaşım sistemini bozarak selülit oluşumuna sebep oluyor. Bunun dışında krema içerisindeki doymuş yağlar nedeniyle vücutta karaciğer yağlanması ve bölgesel yağlanmaya yol açıyor.