Devlet Denetleme Kurulu üyeleri kim tarafından atanır?

İçindekiler:

  1. Devlet Denetleme Kurulu üyeleri kim tarafından atanır?
  2. Devlet denetleme Kurulunun görevleri nelerdir?
  3. Devlet denetleme Kurulunun işleyişi neyle düzenlenir?
  4. Yükseköğretim Kurulu üyelerini kim seçer?
  5. DDK TSK yı denetler mi?
  6. Devlet Denetleme Kurulu hangisini denetler?
  7. Devlet Denetleme Kurulu Neyi denetler?

Devlet Denetleme Kurulu üyeleri kim tarafından atanır?

MADDE 10- (1) Kurul Başkanı ve üyeleri, yükseköğrenimlerini bitirdikten sonra en az on iki yıl devlet hizmetinde başarıyla çalışmış ve temayüz etmiş olan kimseler arasından Cumhurbaşkanınca atanır.

Devlet denetleme Kurulunun görevleri nelerdir?

MADDE 11. — Kurul aşağıdaki görevleri yerine getirir. a) Devlet Başkanının inceleme, araştırma ve denetleme isteklerinin İçerik ve kapsamını belirleyerek işi yürütecek üye ya da üyeleri görevlendirmek, gerekirse inceleme, araştırma ve denetleme komisyonları kurmak, b) Devlet Başkanının isteklerinin yoğunluğu gerekli ...

Devlet denetleme Kurulunun işleyişi neyle düzenlenir?

Cumhurbaşkanınca onaylanan raporların raporda belirtilen kurum ve kuruluşlara dağıtımı Kurul Sekreterliğince yapılacak. ... Kurulun denetleme ve toplantı usulleri, raporlar ve raporlama süreçleri ve diğer işleyişi Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılan yönetmelikle düzenlenecek.

Yükseköğretim Kurulu üyelerini kim seçer?

Yürütme Kuruluna katılacak üyelerden ikisi Cumhurbaşkanı tarafından seçilmiş olan üyeler arasından; ikisi Bakanlar Kurulu ve Genelkurmay Başkanlığınca seçilmiş olan üyeler arasından; ikisi de Üniversitelerarası Kurulca seçilmiş olan üyeler arasından Genel Kurul tarafından seçilir.

DDK TSK yı denetler mi?

Cumhurbaşkanlığına bağlı üst denetleme organı olan Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) de denetleyecek.

Devlet Denetleme Kurulu hangisini denetler?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine'ne göre Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları, MSB Üniversitesi ile askeri okullarda da denetleme yapacak. Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) de denetleyecek.

Devlet Denetleme Kurulu Neyi denetler?

Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışan, yönetim işlerinin hukuka uygun, düzenli ve verimli bir şekilde yürütülüp, geliştirilmesi amacıyla kurulmuş denetim kurumu.