Nemin fazla olduğu yerlerde ne olur?

İçindekiler:

  1. Nemin fazla olduğu yerlerde ne olur?
  2. Bağıl nem kaç olursa yağış olur?
  3. Bağıl nem oranı fazla ise ne olur?
  4. Ekvatorda nem neden fazla?
  5. Ekvatorda bağıl nem neden fazla?
  6. Ekvator çevresinde mutlak nem miktarının yıl boyunca yüksek olmasının sebepleri nelerdir?
  7. Yerden yükseldikçe nem artar mı?
  8. Yükselti arttıkça ne olur?
  9. Yükseklik arttıkça yağış artar mı?
  10. Nem taşıma kapasitesi artarsa ne olur?

Nemin fazla olduğu yerlerde ne olur?

Bağıl Nem sıcaklıkla ters orantılıdır. Bağıl Nemin fazla olduğu yerde hava SERİN + NEMLİ olur.

Bağıl nem kaç olursa yağış olur?

Bağıl nemin %100 olması demek yağış olacağı havanın neme doyduğu ve yağış olacağı anlamına gelir. Mutlak nem ile maksimum nem miktarı birbirine eşit olursa bağıl nem %100 olur. Sıcaklık ile bağıl nem ters orantılıdır.

Bağıl nem oranı fazla ise ne olur?

Aynı basınç ve sıcaklık koşullarında olmak üzere bağıl nem oranı yüksekse su daha yavaş, bağıl nem oranı düşük ise su daha hızlı buharlaşır. Bir hava kütlesinin bağıl nemi, su buharı içeriği ya da sıcaklığa bağlı olarak değişir.

Ekvatorda nem neden fazla?

Çünkü Ekvator'da hava sıcak olduğundan, daha, fazla su buharı alabilir. Kutuplara doğru hava sıcaklığı azaldığından, nem alabilme yeteneği azalır. Ekvator'dan kutuplara doğru gidildikçe mutlak nem azalır.

Ekvatorda bağıl nem neden fazla?

Bağıl nem ve sıcaklık ters orantılıdır. Yani sıcaklık fazla olan yerde, bağıl nem azdır. Sıcaklığın az olduğu yerde ise, bağıl nem fazladır. ... Ekvatorda, bağıl nem düşüktür. Bu yüzden bol bol yağış alır.

Ekvator çevresinde mutlak nem miktarının yıl boyunca yüksek olmasının sebepleri nelerdir?

Çünkü yıl boyunca güneş ışınları buraya hep dik açı ile gelir. Bu yüzden, yıllık sıcaklık farkında herhangi bir değişim olmaz. Ekvator bölgesinde denizler de bulunmaktadır. Suyun ve sıcaklığın fazla olduğu yerlerde mutlak nem de fazladır.

Yerden yükseldikçe nem artar mı?

Cevap. deniz seviyesinden yukarıya doğru nem azalmaya başlar. kutuplarda deniz seviyesinin üzerinde olduğu için nem daha azdır.

Yükselti arttıkça ne olur?

Yükselti arttıkça ; -Sıcaklık azalır. -Yer çekimi azalır. -Atmosfer kalınlığı ve yoğunluğu artar.

Yükseklik arttıkça yağış artar mı?

Yükseklik arttıkça soğuma daha fazla olur ama havanın içindeki nem az olduğundan belli bir sınırdan sonra yağış azalmaya başlar. ... Denizden uzaklaştıkça yağışı azaltan önemli dağ sıraları olmasa da hava kütlesinin içerdiği nem miktarı dolayısıyla yağışlar azalır.

Nem taşıma kapasitesi artarsa ne olur?

Sıcaklığın yüksek olduğu yerlerde havanın nem alma kapasitesi de yüksek olduğu için buharlaşma artar, düşük olduğu yerlerde ise buharlaşma azalır. Ağır bir gaz olan su buharı yerçekiminin etkisiyle fazla yükselemez. ... Yükseldikçe hava soğuyacağından havanın su buharı taşıma kapasitesi dolayısıyla buharlaşma azalır.