Puantaj kayıtları ne demek?

İçindekiler:

  1. Puantaj kayıtları ne demek?
  2. Eksik gün nedeni 06 nedir?
  3. SGK eksik gün puantaj ne demek?
  4. Eksik gün nedeni istirahat ne demek?
  5. Sgk'da puantaj kaydi nedir?
  6. Eksik GN 28 ne demek?
  7. SGK 27 Eksik Gün kodu nedir?

Puantaj kayıtları ne demek?

Puantaj, bir firmadaki çalışanların saat ya da gün bazında hak edişlerini doğru şekilde hesaplamak için kullanılan sistemdir. Şirketler tarafından tutulan, personel bazındaki çalışma süresi kayıtlarına puantaj takibi veya işçi puantajı adı verilir.

Eksik gün nedeni 06 nedir?

Eksik gün nedeni 06-Kısmi İstihdam veya 07-Puantaj Usulü olarak bildirilen ve prim gün sayısı 8 gün veya altında girilen sigortalılar, zorunlu GSS kapsamına girdikleri tarihten itibaren 60/g bendi kapsamında tescil edilmekte ve 2020 yılı rakamları ile her ay için 88.29 TL prim borcu çıkartılmaktadır.

SGK eksik gün puantaj ne demek?

Değişikliğe göre 10 kişiden az işçi çalıştıran işverenler, işçiyi 30 günden az sigortalı beyan etmiş ve bu durumun sebebini “puantaj kaydı” seçmişlerse eksik gün bildirim formuna ekleyecekleri puantaj kayıtlarını işçinin imzası ile birlikte SGK'ya vermelidir.

Eksik gün nedeni istirahat ne demek?

İstirahat: Ay içinde rapor alan sigortalılar bu kodla bildirilir. Kurumca elektronik ortamda alınabilenler hariç Kurumca yetkilendirilmiş sağlık hizmeti sunucularından veya işyeri hekimlerinden alınmış istirahatli olduğunu gösteren rapor ile ispat edilir. Her zaman düzenlenebilir nitelikte olmayan belgedir.

Sgk'da puantaj kaydi nedir?

Puantaj nedir sorusuna verilebilecek cevap en basit tabirle; bir işletme çalışanlarının saat ve gün bazında olacak şekilde çalışma sürelerinin kayıt altında tutulması ve takibinin yapılarak raporlanmasıdır.

Eksik GN 28 ne demek?

Ücretsiz İzine Çıkarılan Çalışanlara Yönelik Eksik Gün Kodu Olarak “28 Pandemi Ücretsiz İzin” Kodu Sisteme Tanımlanmıştır. ... Buna göre, işverenler anılan kapsamda ücretsiz olarak izne çıkardıkları çalışanlarına ilişkin eksik gün kayıtlarını, “28- PANDEMİ Ücretsiz İzin” kodu ile SGK'ya bildirebilecektir.

SGK 27 Eksik Gün kodu nedir?

Kısa çalışma ödeneği alan sigortalıların aynı ayda başka bir eksik gün nedeni olması halinde (İstirahat, tutukluluk vs) eksik gün nedeni olarak “27-Kısa çalışma ödeneği ve diğer nedenler” kodu seçilmelidir.