İşyeri hekimi 1 ayda kaç saat çalışabilir?

İçindekiler:

  1. İşyeri hekimi 1 ayda kaç saat çalışabilir?
  2. Tehlikeli sınıfta yer alan ve 3000 çalışanı olan bir iş yerinde tam gün çalışacak en az kaç iş yeri hekimi görevlendirilir?
  3. Çok tehlikeli sınıfta yer alan bir iş yerinde iş yeri hekimi aylık en az ne kadar iş yerinde bulunmalıdır?
  4. İşyeri hekiminin öncelikli görevi nedir?

İşyeri hekimi 1 ayda kaç saat çalışabilir?

İSG Katip sisteminde yetkilendirilen işyeri hekimlerinin daha önce aylık 180 saat olan tam zamanlı çalışma süresi 195 saate çıkartıldı.Ancak 37 saat olan fazla mesai süreleri ise 22,5 saate düşürüldü.

Tehlikeli sınıfta yer alan ve 3000 çalışanı olan bir iş yerinde tam gün çalışacak en az kaç iş yeri hekimi görevlendirilir?

Tehlikeli sınıfta yer alan 1000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her 1000 çalışan için tam gün çalışacak en az bir işyeri hekimi görevlendirilir.

Çok tehlikeli sınıfta yer alan bir iş yerinde iş yeri hekimi aylık en az ne kadar iş yerinde bulunmalıdır?

“MADDE 12 – (1) (Değişik:RG-14-29209) İşyeri hekimleri, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar: a) Az tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 5 dakika. b) Tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 10 dakika.

İşyeri hekiminin öncelikli görevi nedir?

İşyeri Hekimi'nin Görevleri; İşverene, iş sağlığı konusunda rehberlik ve danışmanlık yapmak. İşe girecek çalışanın sağlık açısından yapılacak işe uygunluğunu değerlendirmek. Çalışanların işe giriş ve periyodik sağlık muayenelerini yapmak. Çalışanlara genel sağlık konularında eğitim vermek.