CMD ping test nedir?

İçindekiler:

  1. CMD ping test nedir?
  2. Internet jitter kaç olmalı?
  3. CMD den ping nasıl atılır?
  4. 50 Mbps internet oyun oynanır mı?
  5. Jitter nasıl düzeltilir?

CMD ping test nedir?

‌Ping, ‌ICMP protokolü temelinde çalışan bir test komutudur. Ağ üzerinde iletim hattının kontrolü için kullanılan ‌ping paketleri, bilgisayar ağı üzerinde bulunan aktif cihazların ulaşılabilir olup olmadığının tespitinde de kullanılır.

Internet jitter kaç olmalı?

Jitter değerinin 0 (sıfır) mili saniye (ms) olması gerekir. Ama ülkemiz şartlarında fiber olmayan internet hatları için adsl hatlarda bu değerin en çok 5 (beş) mili saniye (ms), vdsl hatlarında da en çok 3 (üç) mili saniye (ms) olması gerekir.

CMD den ping nasıl atılır?

IP adresi, bilgisayarın yerel veya İnternet ağı üzerindeki yeridir. Ping atmak istediğin IP adresini biliyorsan onu IP adresi yerine yaz. Örneğin; 192.168.1.1 IP adresine ping atmak için, ping 192.168.1.1 yaz. Bilgisayarının kendine ping atması için ping 127.0.0.1 yaz.

50 Mbps internet oyun oynanır mı?

30 ms veya daha az: Mükemmel ping seviyesi ile online oyunlarda en iyi reaksiyon süresiyle oynanır. 30 - 50 ms: Ortalama ping seviyesinde profesyonel olmayan oyuncular için oldukça iyi performans sağlar. 50 - 150 ms: Yavaş sayılabilecek seviyelerde günlük internet kullanımında fark edilmez, oyun performansı düşer.

Jitter nasıl düzeltilir?

Jitter nasıl düzeltilir?
  1. Ethernet kablonuzu yükseltin Ethernet sorunlarını çöz (Kedi 6 şu anda en iyi seçiminizdir)
  2. Mümkünse her zaman Wi-Fi üzerinden kablolu bağlantıları seçin.
  3. Kullanın güçlü yönlendirici İnternet bağlantınızın tam bant genişliğini kaldırabilen.
Daha fazla öğe...