Domates güvesi nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Domates güvesi nasıl anlaşılır?
  2. Domates güvesine ne iyi gelir?
  3. Domates te kurt olur mu?
  4. Tuta neyi sevmez?
  5. Domates güvesine hangi ilaç kullanılır?
  6. Kelebek kovmak için ne yapılır?
  7. Domatese bordo bulamacı ne zaman atılır?
  8. Capito zirai ilaç ne işe yarar?

Domates güvesi nasıl anlaşılır?

Domates güvesinin (Tuta absoluta) verdiği zararın en belirgin belirtileri, yapraklardaki leke şeklindeki galerilerdir. Tırtıllar yaprak ve gövdeleri tercih eder; ancak meyvenin tacının altında ve hatta meyvenin içinde de oluşabilirler.

Domates güvesine ne iyi gelir?

Domates güvelerini yakalamanın bir başka yolu da su tuzağı kurmaktır. 40-60 cm'lik su dolu kapların içerisine birkaç damla bulaşık deterjanı damlatınız. Kenarlarına, feromon kapsülleri koyunuz. Feromona gelen güveler suya düşerek ölmektedir.

Domates te kurt olur mu?

Domateste Yeşilkurt yanlarda da sarı renkli birer bant daha bulunur. Pupa 20 – 23 mm boyunda olup önceleri yeşil, daha sonra kızıl kahverengine dönmektedirler. Kışı toprakta pupa döneminde geçirir. Kelebekler ilkbaharda tahminen nisan sonu veya mayıs başından itibaren görünmeye başlar.

Tuta neyi sevmez?

İlaçlara karşı dayanıklı olduğu gerçeği yanında bu hayvanın başka bir özelliği varmış. Tuta kelebeği kokuya karşı oldukça duyarlıymış. Bazı kokular onları çeker, bazı kokuları ise hiç sevmez, onlardan kaçarmış. ... Dolayısıyla hayvan uçup serayı terk ediyor.

Domates güvesine hangi ilaç kullanılır?

Tuta absoluta (Domates güvesi) mücadelesinde; Bacillus thuringiensis var.aizawai strain ABTS-1857 35000DBM/mg (Florbac) +2kg toz şeker+100ml Decis uygulama sonuçları.

Kelebek kovmak için ne yapılır?

Lavanta, kekik ve nane yeniden güve oluşumunu engellemek için yardımınıza koşuyor. Aktarlardan alabileceğiniz kurutulmuş lavanta, kekik ve naneyi eşit miktarda karıştırıp kumaş keselere koyarak dolaplara yerleştirin. Bir başka çözüm yolu da çay ağacı yağı. Bu yağı dolapların içine sürebilirsiniz.

Domatese bordo bulamacı ne zaman atılır?

Bordo bulamacı, meyve ağaçlarına sonbaharda yaprakların dörtte üçü veya tamamı döküldüğünde %2'lik doz ile uygulanıyor. İlkbaharda uygulanacağında ise gözler uyanmadan 1 hafta kadar önce %1-1.5'luk doz yeterli görülüyor. Uyanmaya başlayan bağlarda, sürgün boyları bir karışa ulaştığında bordo bulamacı atılabiliyor.

Capito zirai ilaç ne işe yarar?

Capito iki farklı aktif maddenin bir araya gelmesi ile oluşturulmuş SC (Süspansiyon konsantre) formülasyonunda bir insektisittir. Bu iki aktif maddeden biri olan Indoxacarb; kontakt ve mide zehiri etkilidir. ... Abamectin ise mide zehiri ve kontakt etkili bir insektisit ve akarisittir.