Istanbul Üniversitesi burs Başvuruları Ne Zaman?

İçindekiler:

  1. Istanbul Üniversitesi burs Başvuruları Ne Zaman?
  2. Istanbul üniversitesi ne kadar burs veriyor?
  3. Auzef öğrencisi burs alabilir mi?
  4. 2 üniversite burs alabilir mi?
  5. 2 kez KYK kredi alınır mı?

Istanbul Üniversitesi burs Başvuruları Ne Zaman?

Burs başvurularının duyuru ve başvuruları Eylül ayı başında başlar, Kasım ayı itibariyle de sona erer. Vakıfların burs başvuruları ise kendilerinin belirlemiş olduğu takvime göre işlemektedir. Burslardan haberdar olmak için www.istanbul.edu.tr ve sks.istanbul.edu.tr takipte kalmanızı öneriyoruz.

Istanbul üniversitesi ne kadar burs veriyor?

ÖSYM tarafından yapılacak YKS kapsamında; ilgili programın puan türündeki başarı sıralamasında ilk 5000 içinde yer alıp; 2020-2021 Akademik yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi diploma programlarına kesin kayıt yaptıranlar arasında başarı sıralamasına göre ilk 3 öğrenciye protokol yapılan kurum tarafından ...

Auzef öğrencisi burs alabilir mi?

Açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencilerine KYK tarafından burs/kredi verilmemektedir. Ama öncelikli öğrenciler KYK'dan burs alabilirler. Durumlarında herhangi bir öncelik söz konusu değil ise (öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

2 üniversite burs alabilir mi?

Kredi ve Yurtlar Kurumu İkinci Üniversite Okuyanlara Kredi Yok.

2 kez KYK kredi alınır mı?

KYK öğrenim kredisini lisans düzeyindeyken ala biri ikinci bir üniversite okumaya karar verirse ne yazık ki 2.kez kredi alamaz. Bunun için özel kurumlara başvurmanız gerekiyor.