Kulak burun boğaz Cerrahisi Nedir?

İçindekiler:

  1. Kulak burun boğaz Cerrahisi Nedir?
  2. Kulak Burun Boğaz muayenesi nasıl yapılır?
  3. KBB Baş ağrısına bakar mı?
  4. Kulak Burun Boğaz hangi bölüme girer?
  5. Vokal kord hastalıkları ne demek?

Kulak burun boğaz Cerrahisi Nedir?

Kulak Burun Boğaz; İşitme, konuşma, burun ve sinüs, denge bozuklukları, boğaz hastalıkları tanı ve tedavisi , baş ,boyun kanserleri ve bu bölgedeki tümöral yapıların cerrahisini kapsar.

Kulak Burun Boğaz muayenesi nasıl yapılır?

Hastanın oturur pozisyonda bulunduğu endoskopik geniz ve gırtlak muayenesinde de tıpkı önceki muayenelerde olduğu gibi lokal hafif anestezi uygulamaları uygulanır. Hem burun hem de boğaz için yapılan anestezi işlemlerinin ardından burun içinden sokulan endoskop yardımıyla geniz ve gırtlak muayenesi gerçekleştirilir.

KBB Baş ağrısına bakar mı?

Baş ve Boyun Hastalıkları Kulak Burun Boğaz uzmanları baş ve boyun yapılarındaki enfeksiyona ve tümörlere müdahale eder. Aynı zamanda yüz travmaları ve yüz biçim bozukluklarının tedavisi için de eğitilmişlerdir.

Kulak Burun Boğaz hangi bölüme girer?

Halk arasında Kulak Burun Boğaz (KBB) olarak bilinen “Otorinolarengoloji” bölümü; baş, boyun, kulak, burun ve boğazda meydana gelen rahatsızlıkların teşhisi ve tedavisi konusunda uzmanlaşan bir sağlık alanıdır.

Vokal kord hastalıkları ne demek?

Ses Telleri (Vokal Kord) Nodülleri Ve Polipleri Nedir? Ses tellerinde üzerinde görülen vokal nodüller, iyi huylu (kanser dışı) oluşumlardır. Sıklıkla 20-50 yaşlarında ve kadınlarda daha fazlaca görülür. ses tellerinin kötü kullanıma bağlı olarak ses telleri üzerinde oluşan yumuşak şiş noktalardır.