Kek yumusak olmasi icin ne yapilir?

İçindekiler:

  1. Kek yumusak olmasi icin ne yapilir?
  2. Kek fırında hangi programda pişer?
  3. Kek yaparken süt yerine su kullanılır mı?
  4. Limonlukek nasıl yapılır?

Kek yumusak olmasi icin ne yapilir?

Yumuşak Kek Yapmanın Püf Noktaları Keki yumuşak veya kuru yapan malzemeler elbette süt ve yağ gibi ıslak malzemelerdir. Yumuşak kek yapmanın püf noktaları doğru miktarda yağ kullanmak ve pişirme süresini doğru bir şekilde ayarlamaktır. Yağı az gelen bir kek normalden daha kuru ve sert olur.

Kek fırında hangi programda pişer?

Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. Bu ısıda keki 30 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir. Ancak yine de 20 dakika kadar sonra kekinizi kontrol edebilirsiniz.

Kek yaparken süt yerine su kullanılır mı?

Ancak canımız kek yapmak isteyip evde süt ya da yoğurdun bulunmadığı durumları da sıkça yaşamışızdır. Bu durumların aslında kurtarıcı bir malzemesi var. O da su. Üstelik laktoz hassasiyeti olanlarda keklerini suyla hazırlayabilir, gönül rahatlığıyla tüketebilirler.

Limonlukek nasıl yapılır?

1 limonun kabuğunu rendenin küçük tarafıyla rendeledikten sonra limonun suyunu sıkın. Güzelce çırptığınız yumurta ve şeker karışımına; sütü, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, sıvı yağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak unu ve hamur kabartma tozunu ilave ederek son kez karışımı karıştırın.