Trombosis nedir?

İçindekiler:

  1. Trombosis nedir?
  2. Venous Thrombosis ne demek?
  3. Pulmonary Thrombosis ne demek?
  4. Emigrasyon ne demek tıp?
  5. Air Embolism ne demek?
  6. Eksudasyon nedir tıp?

Trombosis nedir?

Tromboz (thrombosis), canlı organizmada kan elemanlarının (fibrin, trombosit, eritrosit, lökosit) kalp ve damar iç yüzüne kitle (pıhtı) halinde yapışması olgusudur; oluşan pıhtı kitlesine trombüs ya da trombus (thrombus) adı verilir.

Venous Thrombosis ne demek?

Derin ven trombozu ya da DVT vücudunuzdaki derin bir vende oluşan kan pıhtısıdır. Kan koyulaştığında ya da bir araya toplandığında kan pıhtıları ortaya çıkar. Derin ven kan pıhtılarının çoğu alt bacak ya da uylukta ortaya çıkar. Vücudun başka bölümlerinde de ortaya çıkabilir.

Pulmonary Thrombosis ne demek?

Pulmoner embolizm ya da PE, bir akciğer arterinin ani blokajıdır. Bu blokaj genellikle bacaktaki bir venden akciğere gelen bir kan pıhtısı nedeniyle gelişir.

Emigrasyon ne demek tıp?

Vücut içerisinde herhangi bir değişim yaşandığında bu yer değiştirme olayına migrasyon adı veriliyor. Migrasyon genellikle herhangi bir değişim işlemi için kullanılıyor. Doktorlar bu konuda migrasyon terimini çok yaygın kullanıyor.

Air Embolism ne demek?

Emboli, kan pıhtılaşması, hava kabarcığı ya da yabancı bir madde yüzünden arterlerin tıkanması durumudur. Vücudumuzda yer alan doku ve organların oksijen ihtiyacı kan dolaşımıyla sağlanır.

Eksudasyon nedir tıp?

Damar duvarlarından veya doku yüzeyinden dışarıya, proteinden zengin, lökosit içeren sıvı sızması.