Dilara ismi Kuranı Kerimde geçiyor mu?

İçindekiler:

  1. Dilara ismi Kuranı Kerimde geçiyor mu?
  2. Dilara Kürtçe ne demek?
  3. Dilara dini anlami nedir?
  4. Dilara nasıl bir isim?
  5. Dilara ismi hangi dil?

Dilara ismi Kuranı Kerimde geçiyor mu?

Dilara İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? ... Dilara ismi Kur'an'da geçmemektedir.

Dilara Kürtçe ne demek?

Dilara "dil" ve "ara" kelimelerinden oluşturulmuş Farsça kökenli, kız çocukları için kullanılan bir addır. Dil "kalp, gönül" anlamına gelmektedir. "Ara" sözcüğü hemen hemen "süsleyen" olarak Türkçeye tercüme edilebilir. Bu bakımdan "gönül süsleyen" anlamına gelmektedir.

Dilara dini anlami nedir?

Dilara isminin anlamı; Ahu, çok güzel demektir. Bu içeriğimizde Dilara isminin özellikleri, isim analizi, kader sayısı, Dilara isminin Kuran'da geçip geçmediği, isminin kökeni, cinsiyeti, harf sayısı ve rengi gibi bir çok araştırmayı sizler için yayınlıyoruz.

Dilara nasıl bir isim?

Dilara kelimesi "dil" ve "ara" kelimelerinden oluşturulmuştur. Farsça kökenli bir kelime olup kız çocuklarında kullanılan bir isimdir. ... Ara kelimesi ise süsleyen olarak Türkçe tercüme edilmiştir. Dilara kelimesi kökeni itibariyle gönül süsleyen anlamına gelmektedir.

Dilara ismi hangi dil?

Farsça kökenli bir kelime olup kız çocuklarında kullanılan bir isimdir. Dil kelimesi kalp ve gönül anlamlarına gelmektedir. Ara kelimesi ise süsleyen olarak Türkçe tercüme edilmiştir. Dilara kelimesi kökeni itibariyle gönül süsleyen anlamına gelmektedir.