Ipek böcekçiliği para kazandırır mı?

İçindekiler:

  1. Ipek böcekçiliği para kazandırır mı?
  2. Ipek böceği yetiştiriciliği yılda kaç kez?
  3. 1 dut ağacı kaç kilo yaprak verir?
  4. Dut ağacı kaç kg dut verir?
  5. Kara dut ağacı kaç yılda meyve verir?
  6. Dut ağacı kaç yıl yaşar?
  7. Dut ağacı ne zaman uyanır?

Ipek böcekçiliği para kazandırır mı?

Ticari anlamda ipek böceği yetiştiriciliği oldukça yüksek kar marjına sahip. İpek böceği yetiştiriciliği maliyeti ise bir kilo başına en fazla 50- 60 lira. İlk kez ipek böceği yetiştirecekseniz, 50 kilogram yaş koza ile başlayabilirsiniz.

Ipek böceği yetiştiriciliği yılda kaç kez?

İpekböceği yetiştiriciliği ilkbahar ve sonbahar dö- nemlerinde olmak üzere yılda 2 kez yapılabilmekle beraber ekonomik anlamda daha verimli olduğu için sadece ilkbahar beslemesi gerçekleştirilmektedir.

1 dut ağacı kaç kilo yaprak verir?

Diğer bir deyişle 40 dut ağacı gereklidir. Her kutuda 20 bin yumurta vardır ve bunların 18 bininden larva alınabilir. Besleme döneminde ölenler ve küne ile atılanlar çıkarıldığında 16 bin larva gelişebilir. Sonuç olarak 30 gram hesabıyla 480 kilogram dut yaprağına ihtiyaç vardır.

Dut ağacı kaç kg dut verir?

Ancak bazı cinsler mesela; ekşi kara dut gibi gelişimi yavaş olan çeşitleri ise fidan dikiminden itibaren 1 sene sonra ürün vermezler, ürün verme süreleri daha uzun sürebilir. 7-8 yaşına gelmiş bir dut ağacından ortalama 30-50 kg arasında meyve alabilirsiniz ancak saksıda bu verimi almanızın imkanı yoktur.

Kara dut ağacı kaç yılda meyve verir?

Uygun koşullar altında dikilen yabani dut anaçlı bir dut fidanından 1-2 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 5. Yıldan sonra olmaktadır.

Dut ağacı kaç yıl yaşar?

Bu ağaçla ilgili yabancı uzmanlar tarafından yapılan araştırmada 2 bin 600 yıllık olduğu ortaya çıkmış. Buradan hareketle, o dut ağacı ile buradaki dut ağacının gövdelerinin fotoğraflarını karşılaştırdığımızda, Yozgat'taki dut ağaçlarının daha yaşlı olduğunu söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Dut ağacı ne zaman uyanır?

Kış sonunda ağaçlar uyanıncaya kadar devam edilebilir. Dut ağaçları kış ayları dışında yaz başlangıcında da, kış aylarındaki kadar sert olmamak şartıyla budanabilir.