Tek tas yüzük alirken nelere dikkat edilmeli?

İçindekiler:

  1. Tek tas yüzük alirken nelere dikkat edilmeli?
  2. Pırlanta yüzük kalitesi nasıl anlaşılır?
  3. G VS pırlanta ne demek?
  4. Pırlanta yüzük neye göre alınır?
  5. Pırlanta yüzükte renk ne demek?
  6. Pırlantada G renk ne demek?

Tek tas yüzük alirken nelere dikkat edilmeli?

Nelere dikkat etmeliyiz? Pırlanta satın alırken öncelik satın almaktır. Satın alınan satın yer güven vermelidir; sertifikaya sahip olmalıdır. Eğer mümkünse işi sadece pırlanta olan uzman yerler yerine getirilmelidir.

Pırlanta yüzük kalitesi nasıl anlaşılır?

Kaliteli bir pırlanta seçerken göz önünde bulundurmanız gereken 4 ana özellik vardır. 4C olarak adlandırılan bu ölçüler Karat Ağırlığı (Carat weight),Berraklık (Clarity), Renk (Color), Kesim (Cut) şeklindedir. pırlantanın karat ölçüsü farklı olacaktır. Çünkü farklı minerallerin farklı yoğunlukları vardır.

G VS pırlanta ne demek?

Halbuki gerçek bir laboratuvarın verdiği sertifika size taşın bağımsız olarak gerçek renk ve berraklığını gösterecektir. Eklemek istediğimiz bir diğer nokta ise gerçek bir H renk ile gerçek bir G renk pırlantayı kuyumcu dahi çıplak gözle ayırt edemez bu yüzden fiyatı yükseltmek için satılan taşa G rengi denir.

Pırlanta yüzük neye göre alınır?

Kaliteli bir pırlanta seçerken göz önünde bulundurmanız gereken 4 ana özellik vardır. 4C olarak adlandırılan bu ölçüler Karat Ağırlığı (Carat weight), Berraklık (Clarity), Renk (Color), Kesim (Cut) şeklindedir.

Pırlanta yüzükte renk ne demek?

Pırlantalardaki renkler belirlenir iken pırlantadaki baskın olan renk görülmektedir. Şeffaf renk pırlantalarda baskın olan renk azot elementinden gelen sarı renk olmaktadır. Ayrıca pırlanta içerisindeki azot oranı arttıkça hem değeri hem de beyazlığı artmaktadır. Pırlanta renk skalası D harfi ile başlamaktadır.

Pırlantada G renk ne demek?

G – J renk pırlanta: Beyaz kategorisindedirler. Kendinden daha beyaz (ekstra beyaz) pırlantalarla yan yana gelmedikçe içerdiği çok az renk tonu algılanamayacak, beyaz olarak kabul edilen pırlantalardır. Kalite olarak iyi ve fiyat olarak da caziptirler.