Balkar Türkleri kimlerdir?

İçindekiler:

  1. Balkar Türkleri kimlerdir?
  2. Karaçay-Malkar Kumuk Türkçesi nerede konuşulur?
  3. Karaçay Balkar nerede?
  4. Karaçay-Çerkes dini nedir?
  5. Karaçay Türkçesi nerelerde kullanılır?
  6. Kafkasya hangi dili konuşuyor?
  7. Karaçay nereye bağlı?

Balkar Türkleri kimlerdir?

Balkarlar, Kırım Tatarları ve Kumıklara yakın bir halktır. Hunların 4. yüzyıldaki Batı'ya göçünün ardından Kafkasya'da kalan Bulgar kabilesinden geriye kalan bir halk olduğu ve Kafkasya'da hayli eski tarihten bu yana yaşadığı da ileri sürülür.

Karaçay-Malkar Kumuk Türkçesi nerede konuşulur?

Kafkasya'nın Orta Kafkaslar adı verilen, sarp dağlar ve derin vadilerden meydana gelen bir bölgesinde konuşulmakta olan Karaçay-Malkar Türkçesi Türk lehçelerinin Kıpçak grubuna girmektedir.

Karaçay Balkar nerede?

Karaçay ve Balkarlar, günümüzde Rusya'nın güneyinde yer alan Kuzey Kafkasya'daki Karaçay-Çerkesya ve Kabardino-Balkarya adlı iki özerk cumhuriyette yaşamaktadırlar.

Karaçay-Çerkes dini nedir?

Din. 2012 yılında yürütülmüş ve yaklaşık 57 bin kişiye soruların yönetildiği bir ankete göre Karaçay-Çerkesya ahalisinin %64'ü İslam'a, %13'ü Rus Ortodoks Kilisesi'ne bağlıdır. Toplumun geri kalan %2'si Karaçay ve Çerkes yerli dinine, %2'si ise mezhepsiz Hristiyanlığa veya diğer Hristiyan mezheplerine mensuptur.

Karaçay Türkçesi nerelerde kullanılır?

Kafkasya'nın Orta Kafkaslar bölgesinde Rusya Federasyonu'na bağlı Karaçay-Çerkes ve Kabardin-Balkar Cumhuriyetlerinin sarp dağlar ve derin vadilerden oluşan güney kesimlerinde konuşulmakta olan Karaçay-Malkar Türkçesi ana çizgileri ile tipik bir Kıpçak Türkçesi özelliği taşımaktadır.

Kafkasya hangi dili konuşuyor?

Kalmukça, Kafkasya'da konuşulan tek Moğol dilidir. Ayrıca bölgede Aramice kökenli Süryanice ve Bohtan dilleri de konuşulmaktadır. Bu semitik diller dışında Arapçanın bir lehçesi olan Şirvani Arapçası da Azerbaycan'ın bazı kısımlarında konuşulmaktadır.

Karaçay nereye bağlı?

Kuzey Kafkasya'da bulunan Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti, Abhazya, Gürcistan, Rusya içinde de Kabardey-Balkar Cumhuriyeti, Stavropol ve Krasnodar bölgeleri ile sınır komşusudur.