869 barkodlu ürünler nelerdir?

İçindekiler:

  1. 869 barkodlu ürünler nelerdir?
  2. Bir malın yerli malı olup olmadığını nasıl anlarız?
  3. Barkodlu ürün ne demek?
  4. 729 barkod numarasına sahip ürünün gösterdiği özellik nedir?
  5. Barkodda hangi bilgiler bulunur?
  6. Barkodda hangi bilgiler var?

869 barkodlu ürünler nelerdir?

Barkod numarası 869'la başlayan ürünlerin tamamı Türk malı değil. Ürünlerin üzerinde yaklaşık 15 rakamdan oluşan bir numara vardır. Bu numaralar ürünün menşei hakkında bilgi verir… Türkiye de üretilen mallar 869 la başlar yabancı markalar dahi eğer Türkiye'de üretilmişse 869 ile başlar.

Bir malın yerli malı olup olmadığını nasıl anlarız?

Barkod numaralarındaki 869 önekinin Türkiye'ye tahsis edildiğini söylemek mümkün. Öte yandan bu önek ürünün üreticisi tarafından konabileceği gibi ürünün ithalatçısı veya dağıtıcısı tarafından da konabiliyor.

Barkodlu ürün ne demek?

Aldığımız her ürünün üzerinde farklı kalınlıklarda çizgilerden ve rakamlardan oluşan etiketler bulunur. Bu etiketlere barkod denir. ... Ürünün stok kodu, referans numarası gibi önemli bilgilere barkod üzerinden ulaşılabilir. Bu bilgiler bilgisayara el yardımıyla da girilebilir.

729 barkod numarasına sahip ürünün gösterdiği özellik nedir?

Barkod numarası bir şirketin hangi ülkeden olduğunu gösterir,ürünün orijinal menşeini göstermez. ... Bu yüzden bir ürünün sadece barkoduna değil, menşei ülkeye bakmak gerekir. Aynı şekilde üçüncü bir ülkede yapılan ürünlerde 729 barkodu ile satılabilir. Bunları da boykot etmek gerekir.

Barkodda hangi bilgiler bulunur?

Barkod, bir dizi paralel siyah çizgi ve değişen genişlikteki beyaz boşluklardan oluşan kare veya dikdörtgen bir görüntüdür. Barkod, üretim tarihi, son kullanma tarihi, üreticinin adı, menşe ülkesi ve ürünün fiyat miktarı gibi ürünle ilgili verileri saklar.

Barkodda hangi bilgiler var?

Barkodların kullanılmasındaki amaç, verilerin hatasız ve otomatik olarak başka bir ortama aktarılmasıdır. Ürünün stok kodu, referans numarası gibi önemli bilgilere barkod üzerinden ulaşılabilir. Bu bilgiler bilgisayara el yardımıyla da girilebilir.