En iyi inek günde kaç kilo süt verir?

İçindekiler:

  1. En iyi inek günde kaç kilo süt verir?
  2. İnek ortalama kaç litre süt verir?
  3. Montofon inek sütü nasıl?
  4. Bir inek ayda ne kadar yem yer?
  5. Holstein ineğe hangi tohum kullanılır?

En iyi inek günde kaç kilo süt verir?

Yılda yaklaşık olarak 3000-4000 litre arası süt verir buda ortalama günlük 10 litre süt demektir. Montafon: Avustralya türü inek olup ülkemizdede yaygın olarak beslenmektedir. Yıllık süt üretimi Simental cinsi ineklerle aynı düzeyde olup yıllık ortalam 3500 litre süt vermektedir ve günlük 10 litre civarı süt demektir.

İnek ortalama kaç litre süt verir?

Verim özellikleri Süt verimi bir laktasyon döneminde 5.000 ile 7.000 litredir. Fakat ıslah yapılmış ve üstün olanları ile yapılmış seçilimler sayesinde 10.000 litre süt verimine rahatlıkla ulaşabilir. Cidago yüksekliği 1 cm arasında değişmektedir.

Montofon inek sütü nasıl?

Kombine bir ırk olarak hem sütü hem de eti için beslenebilen bu ırklar güçlü kas yapısına sahiptir. Rengi koyu kahverengi veya kahverengi-gri olan montofon ırklarının ağız kenarları açık renktedir. ... Yılda 9.000 litreyi bulan süt veriminin yanı sıra sütteki yağ oranı %4 protein oranı da %3,5'dir.

Bir inek ayda ne kadar yem yer?

Bir ineğin günde tüketeceği kaba yem miktarı canlı ağırlığının % 2,5 ila 4,5 u kadardır. Günlük silaj yemi tüketiminin 30- 35 kg ;ı aşmamasına dikkat edilmelidir. Günlük kesif yem miktarı ise vücut ağırlığının % 2-3ü kadardır. İneklerin doğumdan sonra başlayan laktasyon dönemi 285-305 gün sürer.

Holstein ineğe hangi tohum kullanılır?

Avrupa'da süt ineklerinde azalma olmasından dolayı Holstein inekleri, et ırkı boğalarla tohumlanmaktadır. (Belçika Mavisi, Charolais) Böylece et özelliği çok yüksek boğalar elde edilmektedir.