Il disiplin kurulu hangi cezaları verir?

İçindekiler:

  1. Il disiplin kurulu hangi cezaları verir?
  2. Disiplin Kurulu ne zaman toplanır?
  3. Disiplin Kurulu kimin başkanlığında toplanır?
  4. Belediye başkanlarının disiplin amiri kimdir?
  5. Disiplin kurulu nasıl oluşur?
  6. Il jandarma disiplin Kurulu kimin başkanlığında toplanır?
  7. Yüksek disiplin Kurulu ne kadar sürede karar verir?
  8. Disiplin kurulu nasıl işler?

Il disiplin kurulu hangi cezaları verir?

Madde 5 – (Değişik birinci fıkra: 8/4/20/7581 K.) Yüksek Disiplin Kurulunun görevi; Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli Devlet memurlarına, amirlerin Devlet memurluğundan çıkarma cezası vermek istemeleri halinde isteği inceleyip karara bağlamak ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı yapılan ...

Disiplin Kurulu ne zaman toplanır?

MADDE 55 – (1) Kurullar; a) Disiplin dosyasının kurula intikalinden itibaren konuyu görüşmek üzere toplanır ve en geç on beş gün içinde karar verir.

Disiplin Kurulu kimin başkanlığında toplanır?

Madde 5- Disiplin Kurulu, başkanın başkanlığında ve başkanın çağrısı üzerine belirtilen gün, saat ve yerde toplanır. Madde 6- Toplantı gündeminin yapılması, ilgililere duyurulması, çalışmalarının düzenli yürütülmesi başkan tarafından sağlanır.

Belediye başkanlarının disiplin amiri kimdir?

Başbakanlık ve bakanlıklarda, bunların bağlı kuruluşlarında ilgisine göre Başbakanlık Müsteşarı, Bakanlık Müsteşarı, bağlı kuruluşların başında bulunan müsteşar, başkan, genel müdür, genel sekreter ve müdürler, illerde valiler, ilçelerde kaymakamlar, belediyelerde belediye başkanları, yurtdışı teşkilatında misyon ...

Disiplin kurulu nasıl oluşur?

Toplu iş sözleşmesinin olmadığı işyerlerinde disiplin kurulu; kanaatime göre, işçiler arasında (işçi sayısına bağlı olarak) seçilecek en az bir işçi temsilcisi, insan kaynakları/personel müdürü ile işveren veya vekilinin bir araya gelmesi ile oluşmalıdır. ... Disiplin cezaları Yargı denetimine tabidir.

Il jandarma disiplin Kurulu kimin başkanlığında toplanır?

Jandarma Genel Komutanlığı Merkez Disiplin Kurulu, personel işlerinden sorumlu jandarma genel komutan yardımcısının başkanlığında toplanır. Anlaşılacağı üzere jandarma genel komutanlığı merkez disiplin kurulu başkanı jandarma genel komutan yardımcısıdır.

Yüksek disiplin Kurulu ne kadar sürede karar verir?

(2) Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren hâllerde soruşturma dosyası, kararını bildirmek üzere yetkili disiplin kuruluna on beş gün içinde tevdi edilir. Disiplin kurulu, dosyayı aldığı tarihten itibaren otuz gün içinde soruşturma evrakına göre kararını bildirir.

Disiplin kurulu nasıl işler?

Madde 26-Disiplin kurulu,asil üyelerin ekseriyeti ile toplanır ve çoğunlukla karar verir.Disiplin kurulu,kurula iletilen disiplin olaylarına bakmak ve sonuca bağlamak zorundadır.Üyeler çekimser oy kullanamazlar.Asıl üyeler dışında toplantıya çağırılanlar oy kullanamazlar.