Satrançta at karşı tarafa geçerse ne olur?

İçindekiler:

  1. Satrançta at karşı tarafa geçerse ne olur?
  2. Satrançta at kendi taşın üstünden atlar mı?
  3. Satrançta check ne demek?
  4. Satrançta at piyonun üstünden atlar mı?
  5. At satrançta nasıl taş yer?
  6. Satrançta at ve şah kalırsa ne olur?

Satrançta at karşı tarafa geçerse ne olur?

At üzerinden atladığı taşları yiyemez. Eğer atınız siyah karede ise hareketini beyaz kareye tamamlar. Tam tersinde ise yani beyaz karede ise hareketini siyah karede tamamlar. Atın bu kadar çok hareket kabiliyetinin olması ve taşların da üzerinden atlayabilir olması satrancı daha zevkli hale getirir.

Satrançta at kendi taşın üstünden atlar mı?

Diğer taşlar gibi At, rakip taşın bulunduğu kareye giderek o taşı kaldırır ve o taşın yerine geçebilir. Bu şekilde taş almış olur. Diğer taşlardan farklı olarak At ismine de uygun olarak diğer taşların üzerinden atlayabilir.

Satrançta check ne demek?

Fiil (satrançta) şah demek. Fiil (buz hokeyinde) muhasımın hareketini önlemek/engellemek. Fiil (madde madde birbirini) tutmak, (birbirine) uymak, uygun düşmek, doğru olmak. check up/into: denetlemek, teftiş etmek, kontrol altına almak, doğruluğunu araştırmak.

Satrançta at piyonun üstünden atlar mı?

Filin hareketi Satranç oyununda fil her zaman çapraz gider ve kesinlikle önüne çıkan başka bir taşın üzerinden atlayamaz. Filin önüne çıkan rakip taşı oyuncu fil ile yiyerek oyundan çıkarabilir.

At satrançta nasıl taş yer?

Tıpkı gerçek at gibi diğer taşlardan atlayarak ilerlemek mümkün olmaktadır. At ileri hareket edildiği karede rakip oyuncunun taşı var ise o taşı yer eğer kendi renginde taş bulunursa o hamleyi yapmamaktadır. At üzerinden atladığı taşları yiyemez. Son olarak ilerlediği karede bir taş var ise onu alır.

Satrançta at ve şah kalırsa ne olur?

Bir satranç oyunu, iki tarafında MAT edecek taşı yoksa berabere biter. Sadece İki Şahın kaldığı durumda oyunu bırakabilirsiniz. Durum BERABEREDİR.