Peygamber Efendimizin hayatını anlatan eserlere ne denir?

İçindekiler:

  1. Peygamber Efendimizin hayatını anlatan eserlere ne denir?
  2. Peygamberimizin fiziki özellikleri ve anlatıldığı eserlere ne nedir?
  3. Hilye i şerif de ne yazar?
  4. Şemail kelimesinin anlamı ne?
  5. Peygamber efendimiz nasıl gülerdi?

Peygamber Efendimizin hayatını anlatan eserlere ne denir?

Siyer, terim olarak Peygamber efendimizin hayatını anlatan eserlere verilen addır. Bu eserlere “Siyer-i Nebi” ve “Siretü'n- Nebeviye” de denir.

Peygamberimizin fiziki özellikleri ve anlatıldığı eserlere ne nedir?

Divan edebiyatının yaygın türlerinden biri olan Hilye, peygamber efendimizin fiziki özelliklerinin anlatıldığı manzum veya mensur eserlerdir. Kelime anlamı olarak süs, zînet, cevher, güzel sıfatlar, güzel yüz anlamlarına gelen hilye Hz. Muhammed'in mubârek vasıflarını anlatan manzum veya mensur eserdir.

Hilye i şerif de ne yazar?

Hilye-i Şerif, Hz. Muhammed'in (SAV)fiziki halinin tasvir edilmiş halidir. Peygamberin, ağır bir hastalık geçirdiği dönemde kızının ağlayarak "senin gül yüzünü bir daha nasıl göreceğiz" demesi üzerine Hz. Ali'ye (ra) yazdırdığı kelimelerden oluşan resimdir.

Şemail kelimesinin anlamı ne?

Huy, karakter, tabiat. Şemail kelimesi "şimal"den türemiştir. Bu kelime "karakter, huy, hal, hareket, davranış ve tavır" gibi anlamlar taşır. Peygamber Efendimiz Hz.

Peygamber efendimiz nasıl gülerdi?

Sevinçli bir haber aldığı veya hoşuna giden bir şey gördüğü ya da duyduğu zaman mübarek yüzü aydınlanır, etrafı da aydınlatırdı. Canlarını uğruna feda etmekten çekinmeyen Sahabilerinden birisini gördüğü zaman tebessüm eder, gönüllerini alırdı.