4062 mesaj geldi nedir?

İçindekiler:

  1. 4062 mesaj geldi nedir?
  2. 4060 nasıl mesaj atılır?
  3. Adıma açılmış mahkeme var mı?
  4. UYAP üzerinden hangi bilgilere ulaşılabilir?
  5. Hakkımda dava açılıp açılmadığını nereden öğrenebilirim?
  6. UYAP SMS Bilgi Sistemi maliyeti nedir?

4062 mesaj geldi nedir?

Hukuk alanında büyük ölçüde hâkimiyet kuran teknolojinin ürünü olan UYAP ve bunun alt yapılandırılması "SMS ile bilgilendirme sistemi" 4062 mesaj kodu ile hayatımız girmiş bulunmaktadır. 4062'den gelen mesaj bu sistem üzerinden hukuki bir konuya dair ilgili kişinin bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır.

4060 nasıl mesaj atılır?

Bunun için Abonelik mesajı içerisinde yer alan TC kimlik numarası ile, mesaj gönderilen cep telefonunun ilgili operatörde kayıtlı olduğu kişinin TC Kimlik numarasının aynı olması zorunludur. Sorgulama yapmak için cep telefonunun mesaj gönderme bölümüne TCKİMLİKNO DOSYANO MESAJKODU yazılıp 4060'a gönderilmelidir.

Adıma açılmış mahkeme var mı?

e-Devlet'e T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra arama kısmına "dava dosya sorgulama" yazarak karşınıza çıkacak olan aynı isimdeki bağlantıya tıklamanız yeterli oluyor.

UYAP üzerinden hangi bilgilere ulaşılabilir?

Bu çerçevede UYAP ile entegrasyon sağlanan Adli Sicil Bilgi Sistemi'nden sabıka kayıtları, MERNİS'ten nüfus kayıtları ve Adres Kayıt Sistemi'nden adres kayıtları, POLNET'ten ehliyet kayıtları, Merkez Bankasından döviz kurları, TAKBİS'ten tapu ve kadastro kayıtları yargı birimlerince otomatik olarak anında ...

Hakkımda dava açılıp açılmadığını nereden öğrenebilirim?

e-Devlet'in sunmuş olduğu hizmetlerden biri de hakkınızda herhangi bir sebepten dolayı dava açılıp açılmadığını öğrenmektir. Hakkımızda açılmış bir dava olup olmadığını sorgulamak için öncelikle e-Devlet şifremiz ve 11 haneli T.C kimlik numaramız ile websitesine giriş yapmamız gerekmektedir.

UYAP SMS Bilgi Sistemi maliyeti nedir?

2- Eğer UYAP Bilgi Sistemine gönderilen sorgu mesajının formatı doğru girilir ve sorgulama sonucu kullanıcıya bilgi dönüşü yapılırsa her mesaj 1,5 TL (vergiler dahil) olarak ücretlendirilir. Abone olan kullanıcılara gönderilen her mesaj 1,5 TL (vergiler dahil) olarak ücretlendirilir.