Kabartma tozu maskesi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Kabartma tozu maskesi ne işe yarar?
  2. Kabartma tozu cilde kullanılır mı?
  3. Kabartma tozu başka ne işe yarar?
  4. Kabartma tozu içersek ne olur?

Kabartma tozu maskesi ne işe yarar?

Cilt dokusunu toksin maddelerden, zararlı bakterilerden, yağ ve ölü hücrelerden arındırmayı sağlayan karbonat maskesi cildin doğal pH dengesini de sağlar. Cilde pürüzsüz bir görünüm ve canlı parlak bir doku sağlayan karbonat maskesi siyah nokta ve sivilceleri önler.

Kabartma tozu cilde kullanılır mı?

Kabartma tozu, sivilceleri kurutmanın yanı sıra cildin pH dengesini sağlayarak cilt kuruluğunu önler. Bir çay kaşığı su ile iki çay kaşığı kabartma tozunu karıştırıp yüzünüze uygulayarak etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

Kabartma tozu başka ne işe yarar?

Sıvı ve akışkan maddeler ile tepkimeye giren kabartma tozu, gıda maddelerinin kabarmasını ve yumuşak olmasını sağlar. Sıkışan karbondioksitin serbest kalmasını destekleyen kabartma tozu, market ve bakkallarda çeşitli marka etiketleriyle satılmaktadır.

Kabartma tozu içersek ne olur?

Karbonatın mide asidini nötralize ettiği için ülser ağrısının şiddetini azattığı söylenmektedir. Bir büyük bardak suya 1-2 tatlı kaşığı karbonat ekleyerek içmek bir nebze olsun ülser ağrılarından kurtulmaya yardımcı olur. Kabartma tozunun performansı arttırıcı özelliği vardır ve vücuda enerji depolamaktadır.