Bademcik ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Bademcik ne işe yarar?
  2. Bademcik ameliyatı neye iyi gelir?
  3. Bademcik alınırsa kilo aldırır mı?
  4. Iltihaplı bademcik alınır mı?
  5. Bademcik alınması sesi etkiler mi?

Bademcik ne işe yarar?

Bademcik, dil kökünün iki tarafında da bulunan bir organdır. Tonsil olarak da adlandırılan bademcik, vücuda gelen mikropları toplar ve bu mikroplara karşı vücutta savunma maddelerinin oluşumunu tetikler. Bademcikler, vücuttaki işlevleri bakımından, özellikle de erken çocukluk döneminde önem taşır.

Bademcik ameliyatı neye iyi gelir?

Bademcik ameliyatı tekrarlayan bakteriyel bademcik iltihabını tedavi etmek için yapıldığında boğaz ağrısı ile diğer bakteriyel enfeksiyonların sıklığını ve şiddetini azaltır. Viral bademcik iltihabını tedavi etmek için yapılan bademcik ameliyatlarının ise daha az faydası olduğu gözlemlenmiştir.

Bademcik alınırsa kilo aldırır mı?

Ameliyat sonrasında herhangi bir kilo alma durumu yaşanmamaktadır. Bademcik ameliyatının hormonal bir değişimle ilişkisi bulunmamaktadır.

Iltihaplı bademcik alınır mı?

Bademcikler ne zaman ameliyat edilmelidir ? Bademcikler geçirdikleri sık iltihaplar sonrası artık savunma sisteminin bir parçası olmaktan çıkıp kendileri vücudu zayıf hale getiren birer yapı olurlar. O zaman ameliyatla alınmaları gerekir.

Bademcik alınması sesi etkiler mi?

Bademcik ameliyatının ses tonu üzerinde etkisi olmaz. Bademcikler çok büyükse rezonans nedeniyle ağızda lokma varmış gibi boğuk bir konuşma şekli olur. Ameliyattan sonra bu etki ortadan kalkınca seste değişiklik hissedilebilir, aslında sesin olması gereken normal hali budur.