Zürafanın düşkünü beyaz giyer kış günü nedir?

İçindekiler:

  1. Zürafanın düşkünü beyaz giyer kış günü nedir?
  2. Beyaz giyer kış günü atasözü nedir?
  3. Zülefa ne?
  4. Zürafa kadın ne demek?
  5. Zürafa ne demek Osmanlıca?
  6. Fukaranın düşkünü beyaz giyer kış günü atasözü mü?
  7. Giyer kış günü ne demek?

Zürafanın düşkünü beyaz giyer kış günü nedir?

Doğrusu ve anlamı nedir? “Zürefanın düşkünü beyaz giyer kış günü” sözündeki “zürefa”, “zürafa” olarak da kullanılır ki bu yanlıştır... Atasözü olan bu sözle anlatılmak istenen kibarlık ve zarifliğe düşkün olan birinin olmayacak zamanda olmayacak kibarlıklar göstermesidir...

Beyaz giyer kış günü atasözü nedir?

bütün servetini güzel kızlara yedirdikten sonra sefalete düşen ve kış mevsiminde sandık dibinde kalmış beyaz keten elbiseleriyle süslenmeye çalışan seviciler * için söylenir. ...

Zülefa ne?

Eş cinsel kız veya kadın, sevici.

Zürafa kadın ne demek?

eski dilde "zarif kimseler" demekmis *. her ne kadar zürafanın dişisi gibi tınlasa da öyle değil. osmanlı dönemindeki diğer kadınlardan farklı giyinen, toplumda hoş karşılanmamasına karşın saçlarını kısa kestiren ve boğazlarına sardıkları fularlarla lezbiyen olduklarını belirten kadınlar. ... argoda lezbiyen.

Zürafa ne demek Osmanlıca?

zerafe / zerâfe / زرافه (Çoğulu: Zürâfât) Deveye benzer, boynu uzun ve art ayakları kısa bir hayvan.

Fukaranın düşkünü beyaz giyer kış günü atasözü mü?

AtasözüDüzenle [1] "Toplumda saygın bir yeri olan kişiler, mevki kaybına uğradıklarında aykırı davranmaktan çekinmezler" anlamında bir söz.

Giyer kış günü ne demek?

ѻ Zürefânın düşkünü beyaz giyer kış günü: Elindeki imkânlar yetişmediği için giyimini mevsime göre ayarlayamayan, kışın incecik giyinen kimseler için kullanılır.