Ayrımcılık tazminatı nedir?

İçindekiler:

  1. Ayrımcılık tazminatı nedir?
  2. Ayrımcılık nedir sosyoloji?
  3. Farklı muamele nedir?
  4. Ön yargı kelimesinin anlamı nedir?
  5. Önyargı TDK nasil yazilir?
  6. Ön görü ne demek?
  7. Öngörü ne demek örnek?
  8. Öngörüde bulunmak ne demek?
  9. Öngörülen ne demek TDK?
  10. Temenni ne anlama geliyor?

Ayrımcılık tazminatı nedir?

Ayrımcılık tazminatı, işverenin eşit davranma yükümlülüğünün ihlali durumunda işçiye dört aya kadar ücreti tutarında verilebilecek olan tazminattır. İşçi ayrımcılık tazminatından başka yoksun kaldığı diğer haklarını da talep edebilir. Bunlara sosyal yardımlar, ikramiye ve seyyanen uygulanan zamlar örnek gösterilebilir.

Ayrımcılık nedir sosyoloji?

Ayrımcılık, en basit tanımıyla; herhangi bir kamu yararı ya da mantıklı bir gerekçe söz konusu olmaksızın bir kişiye, benzer durum ve koşullardaki diğer kişilerden farklı ve eşit olmayan bir muamele yapılması anlamına gelir. Ayrımcılığın temelinde ön yargıların büyük bir rolü vardır. ...

Farklı muamele nedir?

Farklı muamele”, aynı veya benzer durumda olan bireyle- re yöneltilen davranışların aynı olmaması halidir. Farklı muamelenin bazı koşulların varlığı halinde ayrımcı- lığa neden olmadığı kabul edilmektedir. Bu durumda, bireyler arasında yapılan her farklı muamele, ayrımcılığın ihlali anlamına gelmemektedir.

Ön yargı kelimesinin anlamı nedir?

Önyargı, bir kimse veya bir şeyle ilgili olarak belirli şart, olay ve görüntülere dayanarak önceden edinilmiş olumlu veya olumsuz yargı, peşin yargı, peşin hüküm, peşin fikir. ... Gene halk arasında ön yargı, bir kişinin kararlarının nesnel olmayıp öznel olduğunu ifade etmek için kullanılmaktadır.

Önyargı TDK nasil yazilir?

Alt, üst, ana, ön, art, arka, yan, karşı, iç, dış, orta, büyük, küçük, sağ, sol, peşin, bir, iki, tek, çok, çift sözlerinin başa getirilmesiyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır. Bu kelime genellikle önyargı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı ön yargı şeklinde olmalıdır.

Ön görü ne demek?

a. (ö'ngörü) Bir işin ilerisini kestirme veya bir işin nasıl bir yol alacağını önceden anlayabilme ve ona göre davranma.

Öngörü ne demek örnek?

ÖNGÖRÜ➡bir işin ilerde ne durum alacağını kestirme, önceden anlayabilme, tahmin etme. CÜMLE 1➡Müdür gelecek sene okul puanının artacağını öngörmekte. CÜMLE 2➡Annem bu sene deslerimde zorlanacağımı öngörüyor.

Öngörüde bulunmak ne demek?

Öngörü, varsayım; gelecek hakkında tahminlerde bulunmaktır. Vade uzadıkça bu kestirimlerin gerçekleşme oranları düşer, vade yaklaştıkça artar. Tahminlerde bulunulacak konunun geçmişi, bu günü ve unsurlarının çok iyi bilinmesi gerekir.

Öngörülen ne demek TDK?

(nsz) İlerisi için kararlaştırılmak, göz önünde tutulmak: “Bir konser salonunda konser vermesi öngörülmüştü.” -A.

Temenni ne anlama geliyor?

temenni ne demek? Bir şeyin gerçekleşmesini dileme.