Araç trafik sigortası 1 gün gecikirse ne olur?

İçindekiler:

  1. Araç trafik sigortası 1 gün gecikirse ne olur?
  2. Zorunlu trafik sigortası gecikirse ne olur?
  3. Sigorta kaç gün içinde yaptırılmalı?
  4. Trafik sigortası olmadan araç satılabilir mi?
  5. Araç satışından kaç gün sonra sigorta yaptırılmalı?
  6. Sigorta ve muayenesi olmayan araç satılır mı?

Araç trafik sigortası 1 gün gecikirse ne olur?

Zorunlu trafik sigortasının yaptırılması gecikirse, araç sahiplerinin yüksek ceza bedelleri ödemesi ve aracın trafikten çekilmesi gibi olumsuz durumlar doğabilir. ... Ödemenin 15 gün içinde gerçekleşmemesi durumunda ise yasal ceza bedeline faiz yansıtılır ve araç sahibinin maddi zararı büyür.

Zorunlu trafik sigortası gecikirse ne olur?

Zorunlu trafik sigortası poliçesi, yaptırılmazsa ya da yenileme süresi dolduğu halde yenilenmezse uygulanan ceza sistemi, gecikme cezası adı altında uygulanır. Bu ceza, farklı yaptırım uygulamaları ile işleme alınabilmekte olup genel olarak; sigortalı araç sahibi ya para cezasına çarptırılır ya da trafikten men edilir.

Sigorta kaç gün içinde yaptırılmalı?

15 gün, aracın yeni sahibinin trafik sigortası işlemlerini halledebilmesi için tanınan bir süredir. Bu süre zarfında trafik sigortası yaptırılmazsa fark edildiğinde trafikten men cezası alınması mümkündür. Sigorta süresi geciken araçlar için sigorta sahibinin prim tutarı her ay için %5 gecikme faizine uğrar.

Trafik sigortası olmadan araç satılabilir mi?

Araç satışında sigorta gerekli mi?” diye merak ediliyorsa bilinmelidir ki aracın trafik sigortasının yaptırılmamış olması, satışa engel değildir; fakat sigortasız bir şekilde trafiğe çıkan araç, yaptırıma uğrayacaktır. Ayrıca sigorta olmadan araç muayenesi yaptırılamaz ve aracın yeni sahibi ruhsat alamaz.

Araç satışından kaç gün sonra sigorta yaptırılmalı?

Yeni bir araç satın aldığınızda zorunlu trafik sigortası yaptırmanız gerekir. Sıfır bir araç satın aldığınızda ise doğrudan araç sigortası yaptırmalısınız. Ancak ikinci el bir araç satın aldığınızda, noterde satış işlemlerinden sonraki 15 gün içerisinde aracınızın trafik sigortasını yaptırma zorunluluğunuz vardır.

Sigorta ve muayenesi olmayan araç satılır mı?

Çekme belgeli taşıtlar hariç, muayene süresi biten taşıtların satışının gerçekleşmesi mümkün değildir. Muayenesiz araç satışı yapılabilmesi için aracın çekme belgesine sahip olması gerekir.