Ebedi Şef ne demek?

İçindekiler:

  1. Ebedi Şef ne demek?
  2. Türkiye'de Milli Şef unvanı hangi devlet adamına verilmiştir?
  3. Mustafa Kemal ne zaman ebedi başkan oldu?
  4. 26 Aralık 1938 de toplanan CHP 1 olağanüstü kurultayında Mustafa Kemal Atatürk'e verilen unvan nedir?
  5. Atatürk dönemi ne zaman başlar?
  6. Atatürk Cumhurbaşkanı seçildiğinde kaç yaşındadır?

Ebedi Şef ne demek?

Cumhuriyet Halk Partisi Olağanüstü Kurultayı, 26 Aralık 1938 tarihinde Ankara'da yapılan Cumhuriyet Halk Partisi olağanüstü kurultayıdır.Atatürk'ün vefatının ardından yapılan kurultayda İsmet İnönü'ye "Milli Şef" ve "Değişmez Genel Başkan" unvanları verilmiş, Atatürk ise "Ebedi Şef" ilan edilmiştir.

Türkiye'de Milli Şef unvanı hangi devlet adamına verilmiştir?

tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümü üzerine, tarihinde olağanüstü toplanan TBMM tarafından oy birliğiyle cumhurbaşkanlığına seçildi. 26 Aralık 1938 tarihinde toplanan CHP I. Olağanüstü Kurultayı'nda partinin "değişmez genel başkanı" seçildi ve kendine "Millî Şef" unvanı verildi.

Mustafa Kemal ne zaman ebedi başkan oldu?

'te cumhuriyetin ilanının akabinde cumhurbaşkanı seçildi. 1938'deki ölümüne dek dört dönem bu görevi yürüterek Türkiye'de en uzun süre cumhurbaşkanlığı yapmış kişi oldu.

26 Aralık 1938 de toplanan CHP 1 olağanüstü kurultayında Mustafa Kemal Atatürk'e verilen unvan nedir?

Atatürk tarafından "Halk Fırkası" adıyla Anadolu ve Rumeli Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti'nin devamı olarak kurulan partinin adının başına, 'te "Cumhuriyet" sözcüğü eklenmiş, 1935'teki 4.

Atatürk dönemi ne zaman başlar?

Atatürk Dönemi (1923-1938)

Atatürk Cumhurbaşkanı seçildiğinde kaç yaşındadır?

Özal ise gün Cumhurbaşkanlığı yaparak bu görevde en az kalan kişi oldu. Göreve geldiğinde 42 yaşında olan Atatürk en genç, 70 yaşında olan Fahri Korutürk ise en yaşlı Cumhurbaşkanıdır.