Zat nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Zat nasıl yazılır TDK?
  2. Suistimal etmek nasıl yazılır?
  3. Suistimal ne demek TDK?
  4. Ruhiyat ne demek?
  5. Alimane ne demek?
  6. Yolsuzluk nedir türleri nelerdir?
  7. Yolsuzluk nasıl önlenir?
  8. Yolsuzluk Ne demek hukuk?
  9. Yollu olmak ne demek?
  10. Yolsuzluk ve rüşvet nedir?
  11. 17 25 Aralık hangi bakanları?
  12. 17 Aralık da ne oldu?
  13. 25 aralıkta ne oldu?
  14. Fetö olayları ne zaman oldu?
  15. 15 Temmuz 2016 tarihinde ne olmuştur Bu tarih Türk Milleti için neden önemlidir?
  16. Fetö operasyonu ne demek?
  17. Feto ne zaman suç örgütü oldu?
  18. Paralel Yapı ne demek?

Zat nasıl yazılır TDK?

zat, 3 karakter ile yazılır. Ayrıca, z harfi ile başlar, t harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'z', 'a', 't', şeklindedir. zat kelimesinin tersten yazılışı taz diziliminde gösterilir.

Suistimal etmek nasıl yazılır?

Suistimal kelimesi görev, yetki vb.ni kötüye kullanma anlamına gelir. Bu kelime genellikle su istimal şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı suistimal şeklinde olmalıdır.

Suistimal ne demek TDK?

a. (su'istima:li) Görev, yetki vb.ni kötüye kullanma: “Hırsızlıkla veya suistimalle elde ettiğini iddia etmek doğru olmaz.” -H. E.

Ruhiyat ne demek?

ruh. Dinlerin ve ruhçu felsefelerin insanda vücuttan ayrı bir varlık olarak kabul ettiği öz, tin. Bedeni etkin kılan canlılık ilkesi, bedenin hayat gücü. Yanak, yüz, çehre.

Alimane ne demek?

alimane ne demek? Âlime yakışan. Kitaplarının çoğu edebiyat tarihine girmiş olan âlimane eserlerdir. Âlimin yaptığı biçimde.

Yolsuzluk nedir türleri nelerdir?

Bu tür yolsuzluğun en bilinen türleri olarak rüşvet irtikap, zimmet, rant kollama, emniyeti suiistimal, dolandırıcılık ve ihaleye fesat karıştırmayı sayabiliriz. Rüşvet dünyada en yaygın yolsuzluk türü olarak bilinmektedir.

Yolsuzluk nasıl önlenir?

Yolsuzluğu önlemek için, kişi doğrudan ya da dolaylı olarak herhangi bir yolsuzluk eylemi içinde yer alıp almadığından emin olmak için tüm tedbirleri almalıdır. Rüşvet teklifi, verilmesi veya talebi içinde yer almamalıdır. Etik dışı dürüst olmayan bir davranış veya dolandırıcılık içinde yer almamalıdır.

Yolsuzluk Ne demek hukuk?

Usulsüzlük veya yolsuzluk, ticari açıdan etkinliği hukuken tam anlamıyla kontrol edilemeyen, daha çok kamu kuruluşlarında, özellikle yerel yönetimlerde oluştuğu iddia edilen, mevzuatın esnetilip görmezden gelinmesi veya ihlallere göz yumulması halleri olarak tanımlanabilir.

Yollu olmak ne demek?

1. Yolu herhangi bir nitelikte olan: Bozuk yollu bir mahalle. 2. Çizgili: “Sandığın altında, mor yollu beyaz bir iplik çul seriliydi.” -O.

Yolsuzluk ve rüşvet nedir?

Yolsuzluk; doğrudan doğruya ya da dolaylı yollardan rüşvet ve yasadışı bir menfaat temin eden kişinin yürüttüğü görevlerin veya gerekli davranışların yasalara uygun bir şekilde yerine getirilmesinde sapmalara yol açan rüşvet veya başka her türlü yasadışı menfaatin talep ve teklif edilmesi, verilmesi ya da kabul ...

17 25 Aralık hangi bakanları?

Dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Oğuz Bayraktar, iş adamı Ali Ağaoğlu, Halkbank genel müdürü Süleyman Aslan ve Rıza Sarraf gözaltına alındı.

17 Aralık da ne oldu?

1919 - Türkiye İşçi ve Çiftçi Sosyalist Fırkası kuruldu. 1925 - Türkiye ile Sovyetler Birliği arasında tarafsızlık antlaşması imzalandı. 1926 - Uşak Şeker Fabrikası açıldı. 1928 - Afganistan'da Kral Emanullah Han'a karşı ayaklanma başladı.

25 aralıkta ne oldu?

1952 - Said-i Nursi'nin yargılanmasına başlandı. 1963 - Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kuruldu. 1963 - Kıbrıs'ta Kıbrıs Mücadelesi Ulusal Örgütü EOKA, Ada'nın her yanında Türklere karşı saldırılar düzenledi. Çok sayıda Kıbrıslı Türk öldü.

Fetö olayları ne zaman oldu?

15 Temmuz civarında Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bir grup Jandarma Genel Komutanlığı mensubu tarafından araç trafiğine kapatılırken iddiaya göre eş zamanlı olarak Orgeneral Akın Öztürk'ün emriyle 4. Ana Jet Üs Komutanlığındaki 141.

15 Temmuz 2016 tarihinde ne olmuştur Bu tarih Türk Milleti için neden önemlidir?

Türkiye'de devlet kurumlarınca kullanılan 15 Temmuz logosu. Demokrasi ve Millî Birlik Günü, Türkiye'de her yıl 15 Temmuz'da kutlanan bir resmî tatildir. 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden 240'ı aşkın sivil, polis ve askeri anmak için genel tatil günü ilan edildi.

Fetö operasyonu ne demek?

Gülen Hareketi, Fetullahçılar, Gülen Cemaati veya yalnızca "Cemaat", Türkiye Cumhuriyeti tarafından ise Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) veya Paralel Devlet Yapılanması (PDY), harekete mensup kişilerce de Hizmet Hareketi olarak adlandırılmaktadır.

Feto ne zaman suç örgütü oldu?

FETÖ, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülke yönetimini ele geçirmek amacıyla yapılan kanlı darbe girişimini gerçekleştiren terör örgütüdür.

Paralel Yapı ne demek?

Paralel devlet, ilk olarak Amerikalı tarihçi Robert Paxton tarafından literatüre kazandırılmış; yönetim, organizasyon ve yapı olarak devleti andıran fakat devletin ya da hükûmetin yasal bir parçası olmayan organizasyonları tanımlayan bir ifadedir.