Ürün karması genişliği neyi ifade eder?

İçindekiler:

  1. Ürün karması genişliği neyi ifade eder?
  2. Ürün derinliği ne demek?
  3. Genişlik Derinlik ne demek?
  4. Öz ürün ne demek?
  5. Çekirdek ürün ne demek?
  6. Temel ürün ne demek?
  7. Yeni ürün ne demek?
  8. Yeni ürün ne kadar yeni?
  9. Yeni mamul nedir?
  10. Mamul hattı nedir?
  11. Ürün hattı ne demek?
  12. Özellikli ürünler nelerdir?
  13. Nihai ürün türleri nelerdir?
  14. Yarı mamuller nelerdir?
  15. Pazarlamada ürün ne demek?
  16. Tamamlayıcı ürün ne demek?

Ürün karması genişliği neyi ifade eder?

Ürün karması: Bir işletmenin satışa sunduğu tüm ürünler. Tüm ürün hatlarının bileşimi. Genişlik: işletmenin sahip olduğu farklı ürün hatlarının sayısını ifade eder.

Ürün derinliği ne demek?

Perakende envanter denkleminin diğer kısmı ürün derinliği (ayrıca ürün çeşitliliği veya ürün derinliği olarak da bilinir) 'dir. Bu, her ürünün veya belirli bir ürünün taşıdığınız belirli stillerin sayısıdır. ... Bu, mağazadaki her ürünün yalnızca 3-6 SKU'sunu stokladığı anlamına gelir.

Genişlik Derinlik ne demek?

Genişlik, bir yüzey için boy olarak ifade edilen iki kenar arasındaki uzaklıktır. Yükseklik, taban olarak belirtilmiş yüzey ile cismin en üst noktası arasındaki uzaklık olarak ifade edilmektedir. Derinlik, bir cismin dibi olarak belirlenen yüzeyin, ağza olan uzaklığı olarak bilinmektedir.

Öz ürün ne demek?

Öz ürün, ürünün kullanıcılar sağladığı faydadır. Her tüketici satın aldığı üründen bir fayda beklemektedir. ... Gıda ürünlerinin sundukları faydalar genellikle ambalaj üzerinde belirtilirken, bazıları ise tüketiciler tarafından zaten bilinmektedir (Ekmek veya su gibi).

Çekirdek ürün ne demek?

Çekirdek (öz) ürün: Tüketicinin bir ürünü ya da malı satın alırken, neyi satın aldığını ifade eder. Bir tüketici otomobili, ulaşım ya da prestij sağlama düşüncesiyle satın almak isteyebilir. ... – Somut ürün: Çekirdek ürünü asıl malı tamamlayan kalite, şekil, marka ve ambalaj gibi niteliklerden oluşur.

Temel ürün ne demek?

Temel ürün: Ürünün temel özelliğidir. Ürünün ilk üretimi yapıldığında ürünün üretilme aşamasıdır. Örneğin; kalın mont kullanıcıyı yağmur ve çamurdan korur. Jenerik ürün: Ürünün tüm kalitesi demektir.

Yeni ürün ne demek?

Bir gereksinimi karşılamak için piyasaya sürülen ya da var olan üründe değişiklik ve yenilik yapılarak piyasaya sunulan ürün.

Yeni ürün ne kadar yeni?

Gıda sektöründe yapılan bir araştırmaya göre, yeni bir ürünün pazara sürülme süreci, ortalama 6 aylık bir zaman dilimi içinde gerçekleşiyor. Ancak bu süre, geliştirilen ürünün karmaşıklığına ve teknolojik yeniliğine göre 12-18 aylık sürelere kadar çıkabiliyor.

Yeni mamul nedir?

Dünya için yeni mamuller, mevcut mamul kategorisinin kökten yenilenmesi ile elde edilmiş mamulleri veya tamamı ile yeni ve de farklı mamulleri tanımlarlar. Genellikle bu mamuller sayesinde daha önce mevcut olmayan yeni pazarlar oluşur.

Mamul hattı nedir?

Mamul hattı , aynı tür ihtiyaçları karşılamaları veya birlikte kullanılmaları veya aynı tür tüketici gruplarına satılmaları veya aynı dağıtım kanallarıyla pazarlanmaları veya aynı fiyat aralığında olmaları … nedeniyle aralarında sıkı bir bağlılık bulunan mal grubudur.

Ürün hattı ne demek?

Ürün hattı, hepsi aynı şirket tarafından satılan tek bir marka adı altında pazarlanan ilgili ürünler grubudur. ... Şirketler genellikle mevcut ürün serilerine ekleyerek tekliflerini genişletiyorlar, çünkü tüketiciler zaten aşina oldukları markalardan ürün satın alma olasılığı daha yüksek.

Özellikli ürünler nelerdir?

Özenle satın alınan, muhtemelen oldukça pahalı ve niş pazarlarda satılan ürünlerdir. Pahalı oldukları için yanlış kararın yaratacağı risk büyük olur ve müşteriler yoğun duygusal desteğe ve iyi eğitilmiş satıcının teşviklerine ihtiyaç duyabilirler.

Nihai ürün türleri nelerdir?

Nihai mal (son ürün), tüketilecek duruma gelmiş mallardır. Ekmek, mobilya, bilgisayar nihai üründür.

Yarı mamuller nelerdir?

Yapılmış, işlenmiş, üretilmiş, üretimi tamamlanmış, satışa hazır olan mal (eşya, yiyecek). ... Yarı mamul: Önceden üretim sürecine girmiş veya üretilmekte olan fakat kullanılabilir ve satılabilir mamul haline gelmemiş maddelerdir.

Pazarlamada ürün ne demek?

Ürün (Product) –Hammaddelerin çeşitli işlemlerden geçirilerek bir araya getirilmesiyle oluşturulan yeni bir bütündür. Bir pazarlama faaliyetinin yapılabilmesi için öncelikle bir ürüne ihtiyaç duyarız.

Tamamlayıcı ürün ne demek?

Birbirleri ile beraber kullanılan mallardır. Tamamlayıcı malların birinin kullanımı diğer malın da kullanılmasını zorunlu kılabileceği gibi bu malların beraber kullanımı tamamen isteğe bağlı da olabilir. Tamamlayıcı mallardan birinde oluşan fiyat değişimi diğer mala olan talebi de etkileyecektir.