Diş teli fiyatları sigorta karşılıyor mu?

İçindekiler:

  1. Diş teli fiyatları sigorta karşılıyor mu?
  2. Diş teli fiyatları ne kadar?
  3. SGK diş teli tedavisinin ne kadarını karşılıyor?
  4. Şeffaf plak nasıl dişlere uygulanır?

Diş teli fiyatları sigorta karşılıyor mu?

Diş teli tedavisi kapsamında kişinin masrafları SGK tarafından karşılanmaktadır. Ancak tedavi sırasında kullanılan malzemeler, kişi tarafından ödenmelidir. Ekstra donanım ve malzemeler indirimli olarak kişilerin sigortasından kesilmektedir.

Diş teli fiyatları ne kadar?

Diş teli fiyatları, tedavi türüne göre 2.500 ile 9.000 TL aralığında değişmektedir. Tek çeneye diş teli tedavisinde bu fiyatlar 2.500 ile 3.500 TL gibi taban fiyatlar ile tedavi edilmektedir, diş yapısı bozukluk oranı bu fiyatları belirleyen temel unsurlardan bir diğeridir.

SGK diş teli tedavisinin ne kadarını karşılıyor?

SSK diş teli fiyatlarına bakıldığında; çoğunlukla hastaların diş teli tedavi ücretlerinin %50'sini ödemeleri gerekmektedir. SSK ile diş teli yaptırmak isteyenlerin diş teli tedavi ücretlerinin tamamı devlet tarafından karşılanmamaktadır.

Şeffaf plak nasıl dişlere uygulanır?

Şeffaf plak tedavisinde önce ağız içi muayene ve sonrasında hastanın tedaviye uygunsa ağız içinden ölçü alınarak dişlerin dijital ortama aktarılması gerekiyor. Dijital ortama aktarılan ölçü sayesinde artık dişlerin son halini dijital olarak görebilme imkanı olacaktır. Bu işlem yaklaşık 1-2 hafta sürmektedir.