Kemik çıkıntısı neden olur?

İçindekiler:

  1. Kemik çıkıntısı neden olur?
  2. Osteokondrom neden olur?
  3. Kafada kemik çıkıntısı ne demek?
  4. Parmak yerinden çıkarsa nasıl anlaşılır?
  5. Turan çıkıntısı nedir?
  6. Kafa tabanı tümörü öldürür mü?

Kemik çıkıntısı neden olur?

Toplumumuzda çok fazla karşılaşılan bir durumdur. Kadınlara nazaran erkeklerde daha çok görülen bu durum, ayak baş parmağına uygulanan baskı yüzünden meydana gelmektedir. Yanlış ayakkabı gibi dış etkenler sonucu görülen bu kemik çıkıntısı genetik olarak da oluşabilmektedir.

Osteokondrom neden olur?

Kemiklerin büyümesi büyüme plakları (epifiz plağı) ile oluşur. Bazen kemiklerin herhangi bir yerinde büyüme plağı artığının kalmasına bağlı olarak osteokondrom gelişebilir. Sıklıkla köken aldığı kemiğe dik olarak büyür. Sadece bir kemikte olabildiği gibi birden fazla kemikte de görülebilir.

Kafada kemik çıkıntısı ne demek?

Occipital torus, anladığınız üzere bir kafatası kemiğidir. Eğer bu kemik ele gelen bir çıkıntı ile başınızın arkasında duruyorsa atalarınızdan bazıları neandertal olabilir. Hatta bir bilimsel çalışmaya katılarak insanlığın ilk günlerinin keşfedilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Parmak yerinden çıkarsa nasıl anlaşılır?

ÇIKIK BELİRTİLERİ Çoğu çıkık durumunda kemiğin yer değiştirdiğini göreceksiniz. Alan şişebilir veya çürük görünebilir. Alanın kırmızı veya renksiz olduğunu fark edebilirsiniz. Aynı zamanda garip bir şekle sahip olabilir veya çıkıktan dolayı deforme olabilir.

Turan çıkıntısı nedir?

Sella turcica (tekil) sellae turcicae (çoğul) (Latince harfiyen «Türk eyeri»), insanların yanı sıra şempanze, orangutan ve gorillerin dahil olduğu insangiller familyasının (Hominidae) kafataslarındaki sfenoit kemikte bulunan eyer şeklindeki çukur.

Kafa tabanı tümörü öldürür mü?

Kafa tabanı tümörleri ile ilgili bilgiler de veren Prof. Dr. Ferhat Erişir, her yaşta görülebilen ve yavaş ilerlediği için erken evrelerinde pek belirti göstermeyen bu tümörlerin, genellikle iyi huylu yapıya sahip olmasına rağmen teşhis edilemeyip müdahalede bulunulmamasının, ölüme sebebiyet verebileceğini söyledi.