Muhakkik ne demektir?

İçindekiler:

  1. Muhakkik ne demektir?
  2. Muhakkik hangi dilde?
  3. Muhakkik savunma alabilir mi?
  4. Muhakkik ne demek hukuk?
  5. Muhakkik disiplin ceza verebilir mi?
  6. Disiplin soruşturmasını kim yapar?

Muhakkik ne demektir?

1. Bir şeyin, bir olay veya durumun aslını esâsını, doğru olup olmadığını araştıran, gerçeği ortaya koyan, tahkik eden kimse.

Muhakkik hangi dilde?

Muhakkik kelimesi Arapça kökenlidir.

Muhakkik savunma alabilir mi?

MADDE 29- (1) Muhakkik, savunma isteme ve disiplin cezası verme yetkisi hariç olmak üzere soruşturma konusuyla sınırlı olarak kendisini görevlendiren disiplin amirinin bütün yetkilerini haiz olup bu kapsamda her türlü evrakı incelemeye, hakkında inceleme yapılan memurun ifadesini almaya, memur tarafından gösterilen ...

Muhakkik ne demek hukuk?

Muhakkik aynı zamanda soruşturmacı olarak bilinir. Soruşturma konusunda emri vermeye yetkili makam kapsamında verilen emir üzerinden muhakkik işe başlar. Özellikle memurlar konusunda ortaya çıkan suçlara bakan ve bunu soruşturan kişi olarak ifade etmek mümkün.

Muhakkik disiplin ceza verebilir mi?

MADDE 28- (1) Disiplin cezası verilebilmesi için memur hakkında soruşturma açılması zorunludur. Soruşturma yapılmadan disiplin cezası verilemez. ... (2) Muhakkik, soruşturma konusu fiil veya hâl dışında disipline aykırı yeni bir fiil veya hâl tespit ederse kendiliğinden soruşturma yapamaz.

Disiplin soruşturmasını kim yapar?

Disiplin soruşturmasının yapılması ve karara bağlanmasında, hakkında disiplin soruşturması yapılacak memurun, disipline aykırı fiil veya hâli işlediği anda görevli olduğu yerdeki Adalet Bakanlığı Disiplin Yönetmeliğinde gösterilen disiplin âmirleri yetkilidir.