Ekzoterik ne demek?

İçindekiler:

  1. Ekzoterik ne demek?
  2. Ezoterik alan ne demek?
  3. Okültizm ezoterik nedir?
  4. Reiki inisiye ne demek?
  5. Okült ne demek TDK?
  6. Hermetik Astroloji ne demek?
  7. Reiki inisiyasyon nedir?

Ekzoterik ne demek?

Kamuya açık olmayan, herkesin anlaması için yazılmamış, yalnızca bir kurum ya da bir okulda, bir mezhepte veya belli bir alanda, oldukça ileri bir düzeye ulaşmış kişiler için saklanmış, yalnızca onlar tarafından anlaşılabilir olan gizli inanç, ideoloji ya da öğretiler için kullanılan terim.

Ezoterik alan ne demek?

Ezoterizm, bir konudaki derin bilgilerin ve sırların yalnızca onları anlayabilecek yetenek ve bilgide olanlara, bir üstat tarafından inisiyasyon (erginlenme) yoluyla aktarıldığı bir öğreti sistemidir. ... Ezoterik (ezoterizme dair olan) sıfatı bir topluluğu, bir yöntemi, bir yazıyı ya da bir öğretiyi niteleyebilir.

Okültizm ezoterik nedir?

Daha dar anlamıyla; geçmiş çağlarda doğa, evren, tesirler, insan ve evren ilişkileri ve gelecek hakkında gerek medyumnik yollarla gerekse aktarılagelen ezoterik gelenekler yoluyla edinilmiş derin bilgiler bütünü olarak tanımlanabilir. Okült, bilimsel yöntem dışındaki yollar ile "gizli" bilginin araştırılması demektir.

Reiki inisiye ne demek?

İnisiyasyon; bireyin enerjiye açılıp bir takım semboller yerleştirilerek Reiki yapma yetisi kazandırılmasıdır. Yani Reiki el verme usulü ile ilerler. Bir insanın doğuştan Reiki yapma yetisine sahip olması veya sonradan kendi kendine kazanması tamamen imkansız olmasa da çok çok nadir görülen bir durumdur.

Okült ne demek TDK?

En çok kullanılan terimler arasında yer alan ökült sözcüğü gizli bilginin araştırılması anlamına gelir. ... Bu nedenle ökült genel olarak gizli, saklı anlamlarına gelmektedir.

Hermetik Astroloji ne demek?

Hermetik Astroloji, astrolojinin temel mantığı olan makro kozmos / mikro kozmos ilişkisini, makrodan mikroya geçişin tüm aşamalarını anlatarak açıklamaktadır. ... Astroloji ve astronomide planetler, yörüngesel uzaklıklarına göre lineer olarak yerleştirir.

Reiki inisiyasyon nedir?

İnisiyasyon; bireyin enerjiye açılıp bir takım semboller yerleştirilerek Reiki yapma yetisi kazandırılmasıdır. Yani Reiki el verme usulü ile ilerler.