Bilgisayar işletmeni hangi dereceye kadar düşer?

İçindekiler:

  1. Bilgisayar işletmeni hangi dereceye kadar düşer?
  2. Yüksek Lisans kaç yan verir?
  3. Memurluk kadro dereceleri nedir?
  4. Intibak terfisi ne demek?
  5. Yüksek lisans yapmak öğretmen maaşı etkiler mi?
  6. Kadro derecesi ne zaman değişir?

Bilgisayar işletmeni hangi dereceye kadar düşer?

Bilgisayar işletmeni en fazla 3. derecede ihdas edilmiştir. Burada görevli olduğunuz kurumların yapabileceği bir şey bulunmamaktadır. Kadro teklifi yapılsa bile ilgili kurumlar (geçmişte Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı) uygun görmediği için bazı kadro unvanları derece kısıtlamasına takılmıştır.

Yüksek Lisans kaç yan verir?

Master derecesini alıp bir kademe ilerlemesinden yararlanan memura, mesleği ile ilgili öğrenim dallarında doktora yaptığı takdirde iki kademe ilerlemesi uygulanır." hükmü yer almaktadır.

Memurluk kadro dereceleri nedir?

Kadro derecesi, 657 sayılı DMK'ye tabi kadrolu memurların hepsi bir derece içinde çalışırlar. Memuriyette 1-15 arası dereceler bulunmaktadır. En düşük kadro derecesi 15 ve en yüksek derece 1'dir. Her üç yılda bir derece verilerek derece yükselmesi yapılır.

Intibak terfisi ne demek?

İntibak: Memurun öğrenim durumu, hizmet yılları ve geçmişteki hizmetleri esas alınarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde ilerleyebileceği derece ve kademesinin tespit edilip, tespit edilen bu derece ve kademeye müktesebinin getirilmesidir.

Yüksek lisans yapmak öğretmen maaşı etkiler mi?

Yüksek lisans (master) yapmış olan öğretmen ilave 1 kademe ilerlemesi, doktora yapmış olan öğretmen ise ilave 1 derece (1 kademesi yüksek lisanstan dolayı) yükselmesi hakkından yararlanmakta, bu ilave derece kademenin öğretmen maaşına az da olsa bir katkısı olmaktadır.

Kadro derecesi ne zaman değişir?

Her üç yılda bir derece verilerek derece yükselmesi yapılır. Derece yükseldikçe maaş ve diğer özlük hakları da değişir. (ancak bu görev esnasında yükselme için geçerlidir.)