T.C Kimlik No Doğrulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. T.C Kimlik No Doğrulama nasıl yapılır?
  2. T.C. kimlik numarası ilk kime verildi?
  3. T.C. Kimlik Numarası sonu neden çift?
  4. TC nasıl yazılır?
  5. TC kimlik numarası uygulaması ne zaman başladı?

T.C Kimlik No Doğrulama nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaş Kimlik Doğrulama Sistemi
  1. Aşağıdaki alana kimlik numaranızı yazınız.
  2. Masaüstünüzde bulunan Kimlik Kartı uygulamasını açınız ve ekrandaki işlem kodunu giriniz. ( e-Devlet Kapısı Kimlik Kartı Uygulaması'nı bilgisayarınıza indirmelisiniz. ...
  3. Kimlik kartı doğrulama işlemini gerçekleştiriniz.

T.C. kimlik numarası ilk kime verildi?

'0' ile başlamayacağı için '1' ile başlamıştır. İlk TC Kimlik Numarası olduğu için '100000001' numarası verilmiştir. Doğrulama teknikleri ile 10. ve 11. rakamlar hesaplanarak bulunan '10000000146' Atatürk'ün TC Kimlik numarası olarak kayıtlara geçmiştir.

T.C. Kimlik Numarası sonu neden çift?

Matematiksel algoritma mantığı içerisinde üretilmiştir. Son rakam bütün Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarında çifttir. Taklit edilmemesi, birbiriyle çakışmaması için."

TC nasıl yazılır?

Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz.

TC kimlik numarası uygulaması ne zaman başladı?

Türkiye'deki tüm vatandaşların nüfus kayıtlarının bilgisayar ortamında saklanmasını sağlayacak “Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi” (MERNİS) Projesi çerçevesinde, tarihinde, nüfus kütüklerine kayıtlı, yaşayan ve hayatta olmayan yaklaşık 120 milyon kişiye T.C. Kimlik Numarası verilecek.